Google nudi virtuelne ture lokacija svetskog nasleđa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Istražite Kilimandžaro, Tadž Mahal i mnoga druga mesta.
Google nudi virtuelne ture lokacija svetskog nasleđa_608a19eadaa41.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Putovanje još uvek nije izvodljivo za mnoge koji su usred ograničenja kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Ipak, postoje načini na koje mnogi mogu istražiti neke od svetskih kulturnih znamenitosti i najzapaženija mesta prirodnih lepota iz svog doma. Jedna od mogućnosti je Google Arts & Culture, koji je svojoj biblioteci virtuelnih tura upravo dodao mnoga mesta UNESCO-ve svetske baštine.

Istražite Kilimandžaro, Tadž Mahal i mnoga druga mesta

Kroz Explore UNESCO World Heritage mogu se istražiti lokaliteti poput francuskih kanala, Koloseuma, planine Kilimandžaro i vulkana u Južnoj Koreji. Takođe, korisnici mogu pogledati trenutni prepoznatljiv pejzaž Rio de Žanera, uživati u prelepom Tadž Mahal-u i virtuelno plivati sa kitovima u Meksiku. Obilasci su koristan način da ljudi ostanu povezani sa svetskom istorijom kada je lično posećivanje ovih lokacija uglavnom onemogućeno.

Google Arts & Culture mogao bi se pokazati izuzetno dragocenim za prosvetne radnike, pomažući im da studente uče o prirodnom i kulturnom nasleđu. Obilasci uključuju informacije o nacionalnom parku Yosemite, drevnim hodočasnim rutama u severnoj Španiji i Velikim piramidama u Gizi. Lokacije svetske baštine pridružuju se velikom broju važnih kulturnih mesta na Google Arts & Culture-u, uključujući eksponate mnogih glavnih muzeja, kao i istoriju elektronske muzike.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.