CHR Hajrat uz učenje Kur’ana, salavata, tekbira uselio porodicu Mulić u novi dom

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
S porodicom, uz dvoje bolesne djece živjeli su u kući koja je prokišnjavala.
CHR Hajrat uz učenje Kur’ana, salavata, tekbira uselio porodicu Mulić u novi dom_608c0629a5838.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Još jedna uspješna akcija Hajrata. Uz učenje Kur’ana, salavata, tekbira porodica Mulić u selu Doliće na Pešteri dobila novi dom.
Mujo Mulić konačno dobio krov nad glavom. S porodicom, uz dvoje bolesne djece živjeli su u kući koja je prokišnjavala. Obratili se Hajratu za pomoć i akcija krenula.

–Hvala svima koji su učestvovali i hvala Hajratu. Živio sam u staroj kući, obratio sam se Hajratu da mi naprave kuću. Hvala im svima koji su učestvovali, kaže Mujo Mulić.

Želja ove porodice ispunjena baš u najodabranijem mjesecu.

–Ja bih se zahvalio prije svega Hajratu koji je glavni pokrovitelj ove akcije. Kao i što znate, porodica Mulić živjela je u krajnje nehumanim uslovima u trošnoj kući. Odlučili smo se da uz pomoć Hajrata sve propratimo i rezultati se i vide. Mi im želimo sve najljepše da bude s hajrom, bereketom, da Allah, dž.š. nagradi sve donatore koji su n abilo koji način učestvovali u izgradnji ovog hajra. Ako Bog da da se vidimo I u drugim projektima sličnim ovakvima na drugom mjestu, kaže Dino ef. Bibić.

Direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović podsjeća da je prije godinu počela akcija koju je korona usporavala.

-U teškim uslovima krenuli smo s radom. Hvala Allahu, dž.š. uspjeli smo je ukroviti, završiti sve unutrašnje radove i večeras smo ovdje na veselju, useljenju porodice Mulić. Ovo je veselje i za nas u Hajratu i za selo, čitavu zajednicu da možemo biti sretni što smo četiri osobe uselili u novi dom. Molim Boga dragog da nagradi sve donatore koji su se odazivali na ovu našu hairli akciju, da im podari svaki hajir, svaku sreću i ovo je sigurno za njih veselje. Neka je mubarek olsun Muju i njegovoj porodici da u zdravlju, berteketu koriste ovu kuću budu pokorni Uzvišenom Allahu, dž.š. da djeca odrastaju u lijepom ambijentu, da im Allah, dž.š. podari zdravlje. Zahvaljujem se kolegama, Fikret ef. Fijuljaninu koji je došao na useljenje, ostavio sve svoje poslove, efendiji Bibiću koji je bio svo vrijeme dok se gradila kuća, Mensur efendiji Hamidoviću koordinatoru Hajrata za Sjenicu koji je dolazio, obilazio, nabavljao stvari. Molim Boga dragog da ih sve nagradi i da ako Bog da nastavimo u činjenju dobrih dijela, da ljudima pomažemo kako bi im olakšali život, poručuje direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović.

Svi koji su učestvovali u izgradnji kuće znali su šta znači sreća useljenja u novi dom.

–Tu radost ste, braćo moja draga, znali pa ste i učestvovali zajedno preko CHR Hajrat, preko našeg direktora, uključili se da obradujemo ovu porodicu i da učestvujemo u useljenju u njihov novi dom. Allah vam dao svako dobro. Ne mogu a da ne spomenem rad našeg uvaženog direktora koji najmanje sjedi u kancelariji a najviše je na terenu. Allah, dž.š. da nagradi direktora, mog kolegu, koji je sav svoj trud uložio ne samo da useli ovu porodicu nego se širom našeg Sandžaka, Bosne trudi da podijeli sreću i pomogne porodicama koje trebaju sve što je potrebno za normalan život, naglašava Fikret ef. Fijuljanin.

Koordinator CHR Hajrat za Sjenicu podsjeća na sva dobra djela Hajrata, pored Vakufskih kuhinja.

-Zaista Hajrat čini dobra. Hajrat koji djeluje jedanaest godina u Sandžaku, u Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, BiH. Hajrat ima dosta projekata. Hajrat čini veliki hajr među narodom, poručuje Mensur ef. Hamidović.

Proučena je i dova na kraju za hairli useljenje. Hajrat nastavlja sa svojim akcijama pomoći.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.