Premijerno odigrana predstava “Sa djecom oko svijeta” u organizaciji IUNP-a

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Studenti ponosni na kompletan projekat jer kako kažu, radili su kao porodica.
Premijerno odigrana predstava “Sa djecom oko svijeta” u organizaciji IUNP-a_608ab456aab83.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U okviru Univerzitetskog proljeća u Kulturnom centru u Novom Pazaru premijerno odigrana predstava „Sa djecom oko svijeta“. Ovo je još jedna u nizu predstava u saradnji profesora i studenata Internacionalnog univerziteta.

Profesorica i tekstopisac predstave, Mina Mavrić ističe svoje zadovoljstvo i ponos na sve studente koji su pokazali svoje umeće, talente i kvalitetan i predan rad.

“Zahvaljujući našim studentima koji imaju zaista razvijen visok nivo kolektivne svijesti, oni su upravo zbog takve svijesti i pristupili realizaciji ovih naših projekata. Na neki način su bili i sami inicijatori. Oni nam daju tu energiju zahvaljujući kojoj mi, mi kao profesori i radnici Internacionalnog univerziteta, možemo da pišemo i stvaramo. Podsjećam da univerzitetsko pozorištance traje već četiri godine i ovo je četvrti projekat koji realizujemo. Ovu predstavu razlikuje to što se predstave igraju jedna za drugom”, kazala je prof. Mina Mavrić.

Studenti ponosni na kompletan projekat jer kako kažu, radili su kao porodica.

“Pripreme za predstavu su trajale dva mjeseca i ovo je zaista jedno prelijepo iskustvo i generalno biti dio ove ekipe. Bilo je baš zanimljivo provoditi vrijeme sa njima, probe su bile ispunjene i zanimljivim stvarima ali i poučnim. Utisak je prelijep, posebno kada smo vidjeli svu tu dječicu i njihov osmjeh na licima dok su nas gledali”, nadovezala se studentica IUNP-a, Dalila Zejnelagić.

“Ovaj scenario koji je napisala prof. Mina Mavrić koja važi za verovatno jednu od najtalentovanijih profesora na našem podneblju, generalno u Sandžaku a možda i u Srbiji. Sa veoma jakom porukom i poukom u predstavi. Prije svega naša želja je bila da zabavimo dječicu posebno u vrijeme ove pandemije, da malo njihove misli okrenemo na drugu stranu. Nadamo se da su i oni izvukli pouku koja je jasna”, naglasio je student IUNP-a, Amar Brahović.

“Nije nama bilo bitno da to bude samo smiješno, već i poučno. U svakoj sceni smo imali neki edukativni dio a koja su djeca sigurno zapazila i uočila. Recimo u mojoj sceni, ja pričam kako djeca moraju biti oprezna sa strujom. Svakog dana sigurno svi čujemo o raznim neprilikama izazvanim strujom. Kroz druge scene smo predstavili i dali edukaciju u vezi siromaštva i bogatstva, ali i kako da razlikuju kada je neko sarkastičan ili ne. Mi smo ovom prilikom uspjeli to da predstavimo. Imali smo želju koja je nadjačala umor”, završava studentica IUNP-a, Dženana Ganević.

Na kraju naglasili da je ovo itekako edukativna i zabavna predstava za sve uzraste, a da je odaziv dobar i da su već pokupili simpatije pokazuje i činjenica da su svi termini u predstojećem periodu zauzeti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.