Ajša Mekić od danas i zvanično hafiza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Hatma dovu na kraju zvaničnog dijela proučio šejh iz Kuvajta.
Ajša Mekić od danas i zvanično hafiza_608768220ed78.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ajša Mekić hafiza je u muslimanskom svijetu. Ponosni i posebni njeni su roditelji, Škola Kur’ana Časnog, čitava zajednica.

–Komisija je na stanovištu da je ona uspješno odbranila ovaj častan ispit i od danas je čuvar Allahove dž.š. riječi. Nek je hairli Aiša, da ti Allah dž.š. podari svako dobro. Nek je hajir roditeljima i kao direktor Škole Kur’ana izražavam ponos, sreću, zahvalnost uzvišenom Stvoritelju što nas je obradovao u 14. danu mjeseca Ramazana, kaže hfz Irfan ef. Malić direktor Škole Kur’ana Časnog.

Nakon uloženih velikih napora i truda cilj je usredsrediti se da djeca šire kur’anske poruke i pouke u zajednici.

–Istaknut ću samo jedan momenat koji se događa u Ramazanu a to je projekat kojeg vodi također jedan od profesora u Medresi i na FISu koji je hifz Kur’ana položio ovdje pred Komisijom gdje svakodnevno s omladinom, džematlijama, pređu jedan džuz s aspekta tefsira u toku mjeseca Ramazana. Veliko zadovoljstvo, velike čestitke Ajši, njenim roditeljima, njenoj porodici, prijateljima, hafizama, posebno muhafizi. Zaista je ovo radost za sve nas, ističe hafiz Abdurahman ef. Kujević predsjednik Komisije Mešihata za hifz.

Od učenice Medrese, od djevojčice do djevojke, Ajša Mekić uvijek je bila ponos zajednice. Islam i Kur’an njen su način života.

–Nešto čemu me je Kur’an naučio je kako da cijenim svoje vrijeme. Često dangubimo i nismo svjesni da nam je vrijeme Bereket i milost od našeg Uzvišenog Allaha, dž.š. Svakom je različito dat. Nemamo svi isto vrijeme. Onaj ko se bude družio s Kur’anom, Kur’an će ga definitivno odgajati, poručuje Ajša Mekić hafiza.

Za porodicu poseban dan. I majka, najveća podrška. Majka hafize koja kroz Reudu odgaja i tuđu djecu, ne samo svoju.

–Bio je trnovit taj put. Svjesna sam toga i svjedok sam toga. Ono što smo mogli pružiti bila je naša podrška. Bodrili smo je, vjerovali. Nizala je svoje uspijehe u bilo kojoj ideji. Allahu dragom se zahvaljujem što je učinio da budemo roditelji jednog hafiza, govori Elvira Mekić, majka.

Hatma dovu na kraju zvaničnog dijela proučio šejh iz Kuvajta. Osjećaji se, kaže, ne vežu samo za ovaj trenutak već za posjete i Novom Pazaru, Sjenici i sva poznanstva koja je stekao.

–Svakako da ću ponovo doći, savjetovati ulemu, darodavce i dobre ljude da uče dovu za stanovnike Sandžaka i Škole Kur’ana i da, koliko su u mogućnosti materijalno pomognu jer ovo je zaista veliki hajir.

Ajšu Mekić očekuje i još jedna svečanost, hafiska dova kada će muftija Dudić uručiti hafiznamu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.