Jasmila Žbanić i Ali Abbasi će režirati seriju The Last of Us za HBO

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Serija The Last of Us najavljena je prošlog marta, a radnja se odvija 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić i iransko-švedski reditelj Ali Abassi uskoro će u biografiju upisati i režiju nove HBO serije The Last of Us, adaptacije jedne od najpopularnijih videoigara.

Žbanićevu predstavljaju CAA i Good Chaos. Abbasija predstavljaju CAA, Management 360 i Independent Talent Group.

Uloge u seriji tumačit će Pedro Pascal (Joel), Bella Ramsey (Ellie) i Gabriel Luna (Tommy).

Serija The Last of Us najavljena je prošlog marta, a radnja se odvija 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije. Joel je zaposlen kako bi spasio Ellie iz strogog karantina.

Zasnovana na istoimenoj videoigri, serija se odvija dvadeset godina nakon što je moderna civilizacija uništena.

Scenarij potpisuju Craig Mazin, kreator HBO hita Chernobyl i Neil Druckmann, pisac i kreativni direktor igrice. Koprodukciju serije potpisuju Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games i Naughty Dog produce.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.