Huawei prodaje električne automobile

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Na 19. Šangajskoj međunarodnoj izložbi automobilske industrije, kompanija Huawei je objavila da je kineska automobilska kompanija SERES lansirala električno vozilo proširenog dometa – novi SERES SF5, koji će biti dostupan u vodećim Huawei prodavnicama širom Kine.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Na 19. Šangajskoj međunarodnoj izložbi automobilske industrije, kompanija Huawei je objavila da je kineska automobilska kompanija SERES lansirala električno vozilo proširenog dometa – novi SERES SF5, koji će biti dostupan u vodećim Huawei prodavnicama širom Kine. Po prvi put, kompanija Huawei predstavlja partnera iz automobilske industrije u svom “1+8+N” ekosistemu.

Zver visokih performansi sa Huawei tehnologijama

Kao odgovor na nedoumice korisnika kada je reč o punjenju i dometu električnih vozila, Huawei i SERES stvorili su novi sistem proširenja dometa električnog pogona. Opremljen HUAWEI DriveONE tri-u-jedan električnim pogonom, sistem pruža performanse kupea svetske klase. Novi SERES SF5 nudi fleksibilnost za korisnike, sa dometom od 180 km u električnom režimu kako bi se zadovoljile potrebe svakodnevnih gradskih putovanja, i dometom od preko 1.000 km u režimu proširenog dometa za putnike koji prelaze velike razdaljine.

Mogućnosti visokih performansi mogu se pohvaliti ubrzanjem od 0-100 km/h za 4,68 sekundi. Performansama vozila pomažu i aluminijumska šasija male težine, kuglični ležajevi sa dodirom u četiri tačke sa prednjim vešanjem i dvostrukim nosačem i trapezoidno viševezno zadnje vešanje. Ovo pruža novom SF5 zverske performanse, omogućavajući brže ubrzanje, istovremeno pružajući stabilniju kontrolu nagiba i vrhunsku absorpciju udara.

HUAWEI HiCar rešenja omogućavaju korisnicima da na centralnu kontrolnu tablu vozila neometano prebacuju svoje mobilne aplikacije, pružajući im mogućnost da bilo kada i bilo gde pristupe navigaciji, muzici i drugim sadržajima. Ovaj kupe automobil svetske klase omogućava potpuno novo korističko iskustvo: reprodukcija muzike sa vašeg telefona može se bez prekida nastaviti kada uđete u automobil.

Takođe, tu je i interaktivna kontrola glasom, koja korisnicima dozvoljava da se fokusiraju isključivo na vožnju.  HUAWEI HiCar može se povezati i sa drugim pametnim uređajima, tako da korisnici iz automobila mogu sa savršenom lakoćom da uključe klima uređaj, pametni ekran ili druge povezane uređaje u svom domu.

Trodimenzionalni surround zvučni sistem vozila sastoji se od 11 zvučnih jedinica koje su podesili HUAWEI SOUND tehničari i stručnjači iz oblasti akustike. Zajedno sa savršenim NVH (Noise, Vibration and Harshness) rešenjem – tišinom na  nivou od 38 dB, kakva se, primera radi, doživljava u bibliotekama – audio sistem pruža impresivan kvalitet zvuka.

Novi SERES SF5 ima vehicle-to-vehicle (V2V) režim punjenja, koji može pružiti pogon u vanrednim situacijama kada je vozilo izolovano u divljini. Takođe, on donosi vehicle-to-load (V2L) režim napajanja za kampovanje, koji  korisnicima omogućava da upotrebljavaju indukcione šporete, stereo uređaje i drugu opremu.

Čvrstina SERES SF5 automobila, sa strukturom napravljenom od robusnog i pouzdanog termoformiranog čelika od 1500Mpa izuzetno visoke čvrstoće, zadovoljava standard sigurnosnog dizajna sa pet zvezdica. Uz automatsku potpomognutu vožnju nivoa L2 +, asistenciju prilikom gužve u saobraćaju, adaptivni tempomat brzine i druge funkcije, korisnici koji se suočavaju sa gradskim gužvama ne moraju da brinu.

Pored toga, prednji red je opremljen sportskim i sofisticiranim sedištima sa funkcijama ventilacije, grejanja i masaže, a režim pametne dobrodošlice čini svaki ulazak i izlazak iz automobila udobnijim.

Novi model će biti dostupan u Huawei prodavnicama od 21. aprila

Dostupan u Kini po ceni od 246.800 juana (4WD) i 216.800 juana (2WD), novi SERES SF5 dolazi u četiri boje – Deep Ocean Blue, Charcoal Black, Pearl White i Titanium Silver Grey – zajedno sa Midnight Black, Garnet Red i Ivory White unutrašnjim presvlakama.
Počevši od 21. aprila 2021. godine, korisnici mogu posetiti vodeće Huawei prodavnice širom Kine i isprobati ovo vozilo.

Čitajte više