Postavljeni punktovi za vakcinaciju u Bijelom Polju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Za sada se vakcinacija u Bijelom Polju odvija bez gužvi. Građani koji su preko kol centra zakazali termin poštuju pozive i dolaze da prime cjepivo.
Postavljeni punktovi za vakcinaciju u Bijelom Polju_607c339d44127.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Sa organizovanom kampanjom i postavljanjem punktova za masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa bjelopoljski Dom zdravlja očekuje još veći odziv građana na imunizaciju. Sa dozama koje će uskoro biti dopremljene građani će moći da prime cjepivo na punktu u Gimnaziji koji je u potpunosti opremljen, dok će drugi koji pokriva područje za oko 15 hiljada stanovnika takođe biti u funkciji ovih dana.

Nauka stoji iza tvrdnji da će vakcinacija odigrati veliku ulogu u borbi protiv infekcije. Kako bi se nakon gotovo 15 mjeseci što prije vratili u normalan život neophodno je da imunizacija napreduje. Zato će Dom zdravlja formirati i mobilne timove za rad na terenu.

Za sada se vakcinacija u Bijelom Polju odvija bez gužvi. Građani koji su preko kol centra zakazali termin poštuju pozive i dolaze da prime cjepivo. Trenutno je oko 4 hiljade 500 prijavljenih bjelopoljaca. “Sputnjik V” i “Sinofarm” vakcinu i revakcinu primilo je preko 900 ljudi. U toku je imunizacija AstraZeneka dozama. Za građane Bijelog Polja punktovi za masovnu vakcinaciju biće u funkciji po prijemu novih doza.

Cilj je bio da se formiraju u djelovima grada u kojima građani žive ili im je blizu mjesta stanovanja. Kompletna infrastruktura je spremna. Na građanima je da budu solidarni, da završe imunizaciju kako bi se sačuvali od infekcije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.