Spotify Car Thing – pametni uređaj za strimovanje muzike

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Spotify je najavio da će njegov eksperiment, Car Thing, postati zvanični proizvod koji će se isporučivati odabranim kupcima Spotify Premium-a.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Spotify je najavio da će njegov eksperiment, Car Thing, postati zvanični proizvod koji će se isporučivati odabranim kupcima Spotify Premium-a.

Ograničeni eksperiment za poboljšanje jutanjeg putovanja

Car Thing, odabrano ime za streaming medijski plejer, funkcioniše tako što se sinhronizuje sa stereo sistemom vašeg automobila, bilo putem Bluetooth-a ili pomoću priloženog 3,5 mm pomoćnog kabla. Ideja je da Car Thing radi sa svim starijim automobilima koji ne koriste CarPlay ili Android Auto, a i dalje se oslanjaju na starije glavne jedinice za svoj zvuk.

Kada se sinhronizuje, Car Thing prikazuje vašu omiljenu muziku, podkaste, plejliste i trendovski sadržaj na Spotify-u, koji se zatim mogu odabrati pomoću kontrola na dodir, točkića, četiri dugmeta za brzo biranje ili ugrađenog glasovnog asistenta koji se može pozvati izgovaranjem „ Hej Spotify ”. Očekuje se da će uređaj koštati 79,99 američkih dolara kada bude dostupan javnosti, ali Spotify će ga učiniti dostupnim za samo 6,99 američkih dolara za pretplatnike Spotify Premium-a, koji se prijave na Spotify-ovu web stranicu.

Nažalost, za sada je dostupan samo u SAD-u na ograničeno vreme, a Spotify tek treba da najavi globalnu dostupnost. Spotify je objavio najavu o Car Thing-u na svom blogu, ističući da je uređaj napravljen kao odgovor na problem sa kojim se suočavaju njegovi svakodnevni korisnici – naime, navođenje Spotify-a da svira na starijim automobilima. U tom cilju, kaže Spotify, ne očekujte da se preko noći pretvori u hardversku kompaniju: „Naš fokus ostaje da postanemo svetska audio platforma broj jedan – ne na stvaranju hardvera – ali Car Thing smo razvili jer smo uvideli potrebu naših korisnika, od kojih su mnogi propustili neprimetno i personalizovano iskustvo slušanja u automobilu.”

Čitajte više

Budući da su žene izloženije negativnim posljedicama ekonomske krize uzrokovane pandemijom, manifest je od europskih čelnika zatražio da zaustave trend produbljivanja rodnih nejednakosti kroz deset točaka.
Meksiko želi do kraja godine, nakon Kube, biti druga zemlja u Latinskoj Americi koja će razviti sopstveno cjepivo protiv korone. Tračak nade ili samo propaganda?
Dugogdišnji bugarski premijer Bojko Borisov nije mogao da sastavi vladu, ali nisu mogle ni druge političke snage. Mjesec dana poslije parlamentarnih izbora jasno je da će birači ponovo morati na birališta.
Njemačka i Francuska su godinama bile zemlje, koje su ulagale napore za mirno rješenje ukrajinskog konflikta. Sada je pak američki predsjednik Džozef Bajden preuzeo vodeću ulogu.