Privesti pravdi i kazniti sve one koji su zloupotrebljavali gradski budžet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović pitao je MUP i Tužilaštvo da li su počele istražne radnje kako bi svi koji su zloupotrebljavali gradsku kasu Novog Pazara bili privedeni pravdi i kažnjeni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Zasijedanje Skupštine Srbije nastavljeno je poslaničkim pitanjima. Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović pitao je MUP i Tužilaštvo da li su počele istražne radnje kako bi svi koji su zloupotrebljavali gradsku kasu Novog Pazara bili privedeni pravdi i kažnjeni.

– Da li je počeo proces istražnih radnji? Šta se poduzelo i šta će se poduzeti da svi oni koji su u prethodnom periodu zloupotrebljavali gradsku kasu, na razne načine izvaličili novac i građane Novog Pazara ostavljali bez elementarnih uvjeta življenja da bi sebi i svojim partnerima u kriminalnom poslu obezbijedili ličnu korist. Da li su počele istražne radnje, da li će se i kada pokrenuti procesi da bi se oni koji su učestvovali u zloupotrebama gradskog budžeta priveli pravdi. Ovo je jako važno i potrebna je hitna reakcija jer ista garnitura ima priliku da upravlja kasom grada Novog Pazara.

– Ne smijemo dozvoliti da se ponovi situacija kada je vlast u Novom Pazaru obnašala stranka SDA, a gradonačelnik bio Sulejman Ugljanin koji je iza sebe ostavio 20 miliona eura pronevjere gradskog budžeta. Tada je formirana komisija koja je utvrdila sve te zloupotrebe i dostavila dokumentaciju nadležnim organima, međutim zbog određenih političkih dogovora, on i niko iz njegove vlasti nije odgovarao za ove zloupotrebe.  I ova lokalna vlast je na izmaku, treba što prije krenuti sa sistemskim rješenjima zabrane korupcije kako nam se dogodila ista situacija, kazao je dr. Fehratović.

Čitajte više