Privesti pravdi i kazniti sve one koji su zloupotrebljavali gradski budžet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović pitao je MUP i Tužilaštvo da li su počele istražne radnje kako bi svi koji su zloupotrebljavali gradsku kasu Novog Pazara bili privedeni pravdi i kažnjeni.
Dr. Fehratović: Privesti pravdi i kazniti sve one koji su zloupotrebljavali gradski budžet_60783fb561a2b.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Zasijedanje Skupštine Srbije nastavljeno je poslaničkim pitanjima. Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović pitao je MUP i Tužilaštvo da li su počele istražne radnje kako bi svi koji su zloupotrebljavali gradsku kasu Novog Pazara bili privedeni pravdi i kažnjeni.

– Da li je počeo proces istražnih radnji? Šta se poduzelo i šta će se poduzeti da svi oni koji su u prethodnom periodu zloupotrebljavali gradsku kasu, na razne načine izvaličili novac i građane Novog Pazara ostavljali bez elementarnih uvjeta življenja da bi sebi i svojim partnerima u kriminalnom poslu obezbijedili ličnu korist. Da li su počele istražne radnje, da li će se i kada pokrenuti procesi da bi se oni koji su učestvovali u zloupotrebama gradskog budžeta priveli pravdi. Ovo je jako važno i potrebna je hitna reakcija jer ista garnitura ima priliku da upravlja kasom grada Novog Pazara.

– Ne smijemo dozvoliti da se ponovi situacija kada je vlast u Novom Pazaru obnašala stranka SDA, a gradonačelnik bio Sulejman Ugljanin koji je iza sebe ostavio 20 miliona eura pronevjere gradskog budžeta. Tada je formirana komisija koja je utvrdila sve te zloupotrebe i dostavila dokumentaciju nadležnim organima, međutim zbog određenih političkih dogovora, on i niko iz njegove vlasti nije odgovarao za ove zloupotrebe.  I ova lokalna vlast je na izmaku, treba što prije krenuti sa sistemskim rješenjima zabrane korupcije kako nam se dogodila ista situacija, kazao je dr. Fehratović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.