Predsjednik Mešihata primio predsjednika IKC Plav-Gusinje u Njujorku

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Tokom razgovora sa musafirom muftija Mevlud ef. Dudić je dao je punu podršku aktivnostima koje se realiziraju u džematima koji djeluju u okviru IKC Plav-Gusinje u Njujorku.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dana 12.04.2021. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, sastao se sa predsjednikom IKC “Plav-Gusinje“ u Njujorku hadži Smailom Srdanovićem.

U srdačnom razgovoru hadžija Smail je upoznao predsjednika Mešihata sa aktivnostima IZ-e u Njujorku, posebno u vrijeme pandemije korona virusa, projektima koji se realiziraju, sa posebnim akcentom na kupovinu novog objekta, koji je potvrda jačanja zajednice i vakufa na ovom prostoru.Muftija Dudić se zahvalio predsjedniku IKC Smailu Srdanoviću na podršci koju ova zajednica kontinuirano pruža projektima i ustanovama Mešihata, posebno tokom teških trenutaka prošle godine, kada je Sandžak bio najteže pogođen korona virusom. Tokom razgovora sa musafirom muftija Mevlud ef. Dudić je dao je punu podršku aktivnostima koje se realiziraju u džematima koji djeluju u okviru IKC Plav-Gusinje u Njujorku.

Čitajte više