Potpredsjednik Skupštine Srbije akademik Zukorlić uputio ramazansku čestitku

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
"Ramazan je prilika da se suočimo sa slabostima svog bića, da drukčijim očima pogledamo na svijest oko sebe i osvježimo vlastiti osjećaj za jedinstvo porodice i zajednice."
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana potpredsjednik Skupštine Republike Srbije akademik Muamer Zukorlić uputio je čestitku koju prenosimo u cijelosti:

“Božija milost još jednom se raskrilila na čovječanstvo i dala nam mogućnost da se okoristimo njezinim neizmjernim blagodatima. Od večeras nastupaju blagoslovljeni dani u kojima nam se pruža šansa da budemo od sretnika koji su počašćeni time da, žrtvujući vlastiti egoizam, poberu slasti pobjede i osjete užitak radosti zbog osvojenja još jedne etape najzahtjevnijeg uspona u krivulji životnoga postignuća.

Ramazan je prilika da se suočimo sa slabostima svog bića, da drukčijim očima pogledamo na svijest oko sebe i osvježimo vlastiti osjećaj za jedinstvo porodice i zajednice. U ovom izazovnom vremenu pustošenja vidljivih i nevidljivih pošasti koje razaraju čovječanstvo, to nam je prijeko potrebno kako bismo uspjeli sačuvati i obnoviti duhovnu snagu bez koje nema prevazilaženja ni korone niti bilo koje druge nemani.

Škola Ramazana uči nas samokontroli, samilosti, oprostu, darežljivosti, radosti, optimizmu i još mnogim pozitivnostima koje može samo postač doživjeti i time oplemeniti sebe i zajednicu u kojoj je njegovo biće kao svjetiljka u mrkloj noći.

U tom duhu, i sa željom da ovogodišnji Ramazan protekne u duhovnom i svjetovnom miru i jedinstvu, svim pripadnicima islama, u svoje lično i ime Stranke pravde i pomirenja, Ramazan šerif mubarek olsun!”

Čitajte više