Yahoo Answers prestaje da postoji 4. maja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Korisnici će takođe morati da zatraže svoje podatke do 30. juna ili će nakon toga biti nedostupni. To uključuje sav sadržaj koji generišu korisnici, uključujući listu pitanja i listu odgovora.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Yahoo Answers, jedna od najdugovečnijih i najcenjenijih web platformi za pitanja i odgovore u istoriji Interneta, gasi se 4. maja. Tog dana će web lokacija početi da preusmerava na Yahoo početnu stranicu i sve arhive platforme će po svemu sudeći prestati da postoje. Platforma funkcioniše od 2005. godine, a u godinama od njene važnosti kao mem mem rana ostala je netaknuta, dok je njena praktičnost kao foruma oslabila tokom uspona Reddita, Quore i drugih konkurentnih sajtova.

Od 20. aprila nema više novih prijava i pitanja

Yahoo, koji je sada deo Verizon Media Group nakon prodaje kompanije za skoro 5 milijardi dolara tokom 2017. godine, najavio je promenu na vrhu Yahoo Answers početne stranice. Poruka vodi do FAQ-a koji sadrži detaljan vremenski raspored isključivanja. Od 20. aprila, platforma više neće prihvatati nove prijave, objašnjava se u čestim pitanjima.

Korisnici će takođe morati da zatraže svoje podatke do 30. juna ili će nakon toga biti nedostupni. To uključuje sav sadržaj koji generišu korisnici, uključujući listu pitanja i listu odgovora. Napomena poslata aktivnim članovima Yahoo Answers-a pruža malo više detalja o tome zašto Yahoo gasi platformu, uključujući i to da je poslednjih godina postala manje popularna i da je kompanija odlučila da resurse fokusira na važnije proizvode. Možda je gašenje najbolje, s obzirom na to da se čini da je lokacija preplavljena krajnje desničarskim zavereničkim informacijama.

Čitajte više

Budući da su žene izloženije negativnim posljedicama ekonomske krize uzrokovane pandemijom, manifest je od europskih čelnika zatražio da zaustave trend produbljivanja rodnih nejednakosti kroz deset točaka.
Meksiko želi do kraja godine, nakon Kube, biti druga zemlja u Latinskoj Americi koja će razviti sopstveno cjepivo protiv korone. Tračak nade ili samo propaganda?
Dugogdišnji bugarski premijer Bojko Borisov nije mogao da sastavi vladu, ali nisu mogle ni druge političke snage. Mjesec dana poslije parlamentarnih izbora jasno je da će birači ponovo morati na birališta.
Njemačka i Francuska su godinama bile zemlje, koje su ulagale napore za mirno rješenje ukrajinskog konflikta. Sada je pak američki predsjednik Džozef Bajden preuzeo vodeću ulogu.