Održana tribina “Vakcinacija-sigurni put do pobjede nad pandemijom korona virusa” u Sjenici

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Govornici na tribini bili su imunolog sa Medicinskog fakulteta u Beogradu docent doktor Emina Milošević, predsjednik Udruženja za javno zdravlje Srbije, epidemiolog Dragoslav Popović, predsjednik Društva za održivu budućnost – Koraci, Marko Oljača.
Održana tribina “Vakcinacija-sigurni put do pobjede nad pandemijom korona virusa” u Sjenici_60744b2f27a7c.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Treća u nizu tribina “Vakcinacija-sigurni put do pobjede nad pandemijom korona virusa”, održana je u subotu u Sjenici. Govornici na tribini bili su imunolog sa Medicinskog fakulteta u Beogradu docent doktor Emina Milošević, predsjednik Udruženja za javno zdravlje Srbije, epidemiolog Dragoslav Popović, predsjednik Društva za održivu budućnost – Koraci, Marko Oljača.

Ističu da je veoma bitno da su svi građani svjesni situacije u kojoj se nalazimo kako bi se cijela ova situacija sa pandemijom smirila.

“Mi smo došli da razgovoramo u bukvalnom smislu a ne da držimo predavanja. Kroz razgovor bi vidjeli šta su nedoumice i koje su i kako možemo pomoći da se one razjasne i riješe. Uvjek je dobro kada imate prisutne a koji su i za i protiv, jer se tada debata istinski otvara i bude mnogo realnija. Nakon toga, kada zaključimo debatu da ona ima i pozitivne i negativne efekte i posljedice”, istakao je Marko Oljača, predsjednik Društva za održivu budućnost – Koraci.

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić istakao svoje zadovoljstvo o tome kako je cijela tribina protekla i vjeruje da će ovo djelovati na mnoge kako bi se smanjio rizik oboljevanja ove opake bolesti.

“Želim da istaknem svoje zadovoljstvo i da naglasim da je ovaj sastanak protekao u najboljem mogućem redu i na zavidnom nivou.

Zadovoljstvo i čast mi je bila da ugostim goste. Vjerujem da su poruke koje su upućene sa ovog skupa, nedvosmislene, vakcinacija je jedini ispravni put i ja u tom smislu želim da kažem da je vakcina jedna civilizacijska tekovina a koja je čovečanstvo spasila mnogo puta pa će i ovaj put. To je put kojim treba da krenemo i da treba da vjerujemo u nauku. Mislim da smo blizu riješenja jednog globalnog problema. Naravno treba biti odgovoran, prije svega prema sebi i svojim bližnjima i svojoj okolini i dati svoj doprinos u ovoj pošasti. Ja sam se vakcinisao i na svom ličnom primjeru mogu pozvati sve sugražane da učine isto”.

Sledeća tribina će biti održana u Nišu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.