Dr. Jahja Fehratović izabran za zamjenika predsjednika Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U svom obraćanju na prvom sastanku ove organizacije istakao da će se svi oni kojima je dato povjerenje u okviru ove organizacije truditi da učine sve da bi se, kako kaže, najveće zlo društva bar svelo na minimum.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović izabran je za zamjenika predsjednika “Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije”, nacionalnog ogranka Republike Srbije. U svom obraćanju na prvom sastanku ove organizacije istakao da će se svi oni kojima je dato povjerenje u okviru ove organizacije truditi da učine sve da bi se, kako kaže, najveće zlo društva bar svelo na minimum.

“Zahvaljujem svim narodnim poslanicima koji su prihvatili prijedlog da u narednom periodu budemo dio ovog izvršnog odbora. Nadam se da ćemo opravdati vaše povjerenje. Svakako da je, kao i svaka, i ova funkcija jako važna i predstavlja počast, ali ujedno i obavezu, tako da ćemo nastojati da svoju energiju usmjernimo i na to da sve ono što jesu ciljevi i zadaci iz djelokruga borbe protiv korupcije budu u fokusu naših interesovanja, te da na taj način maksimalno doprinesemo realizaciji zacrtanog plana i programa, ali i u potpunosti budemo posvećeni borbi protiv korupcije kao najvećem zlu koje je na putu, kako danas čusmo, prosperiteta cjelokupne zajednice, te s’ tim u vezi ćemo se truditi da doprinesemo bar jednim dijelom sprečavanju, a samim time i poboljšanju uvjeta življenja naše zajednice, naše države i pravljenja bolje budućnosti za generacije koje dolaze”, ističe dr. Fehratović.

Predsjednik skupštine Srbije se tom prilikom zahvalio UNDP-u i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju što podržavaju tu parlamentarnu aktivnost, a rukovodstvu nacionalnog organka GOPAK-a poručio da može da računa na podršku. GOPAK je organizacija koja djeluje u pedeset zemalja u svim regionima svijeta. Predsjednica Izvršnog odbora GOPAK-a u Srbiji je Dubravka Filipovski.

Čitajte više