Predramazansko savjetovanje u Novom Pazaru

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pored glavnog imama dr. Enver ef. Omerovića i predsjednika Enesa ef. Ibrovića uvodničari su bili muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević i rukovodilac vjersko prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dana 07.04.2021. godine održano je predramazansko savjetovanje sa imamima Medžlisa islamske zajednice Novi Pazar.  Pored glavnog imama dr. Enver ef. Omerovića i predsjednika Enesa ef. Ibrovića uvodničari su bili muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević i rukovodilac vjersko prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović.

Dr. Plojović je u svom govoru upoznao prisutne sa najnovijim mjerama koje su donijete na nivou Mešihata Islamske zajednice uoči nastupajućeg mjeseca ramazana, a sve u cilju očuvanja života i zdravlja svih ljudi.

Muftija Kujević je nakon toga govorio o suštinskoj obavezi imamskog poziva, a to je islamsko misionarstvo kao najčasnija uloga koju su obavljali i sami Allahovi poslanici.

Rukovodstvo Medžlisa je izrazilo zadovoljstvo zbog ovakvih skupova uputivši zahvalnost predavačima na konstruktivnim obraćanjima.

Čitajte više