Banjalučki Revolt objavio singl i spot “Bijes je dar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nova pjesma je četvrti singl koji će se naći nadolazećem albumu Kontrakcije, zajedno sa prethodno objavljenim kompozicijama Snovi, Antagonist i Zemlja. Članovi benda kažu da je pjesma Bijes je dar logičan nastavak ranije objavljenog singla Zemlja.
Banjalučki Revolt objavio singl i spot BIJES JE DAR_606e71c309f6e.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Banjalučka grupa Revolt predstavila je novi singl, riječ je o numeri Bijes je za dar za koju je snimljen i prateći video-spot. Nova pjesma je četvrti singl koji će se naći nadolazećem albumu Kontrakcije, zajedno sa prethodno objavljenim kompozicijama Snovi, Antagonist i Zemlja. Članovi benda kažu da je pjesma Bijes je dar logičan nastavak ranije objavljenog singla Zemlja.

Iako je danas izuzetno lako galamiti protiv bilo kakve vrste sistema, nekako smo pokušali da to sagledamo kroz lični, introvertni momenat. Tako i ‘Bijes je dar’ govori o problemima na ličnom nivou, nakupljenim zbog vanjskih uticaja. Za svakoga su ti uticaji različiti: od nezadovoljstva poslom, stanjem u društvu, korelacijom sa bliskim ljudima, pa sve do banalnih stvari, poput komšije koji baca smeće gdje ne treba. Tako se i u pjesmi nismo bavili konkretnim stvarima, nego opštim nezadovoljstvom, koje je, opet, indvidualno i lično za svakog od nas, navode iz Revolta.

Kada je riječ o muzici, ona je izraz koji je sasvim očekivan od Revolta – sa snažnim gitarama i bez puno komplikovanja. Snimana je u banjalučkom studiju Kosnik, a za snimak i miks je bio zadužen gitarista benda Dejan Savić, koji zajedno sa ostatkom benda potpisuje produkciju, dok je mastering povjeren Ninoslavu Dobrijeviću Tikiju iz studija Digital Boyler.

Dugo smo imali problem da završimo pjesmu, ali nam je u tome pomogao Tiki sa masteringom, kojim smo zaista prezadovoljni. Što se tiče spota, tu smo preko Bojana (pjevač Revolta, op.a) stupili u kontakt sa Todorom Bokanom, momkom iz Novog Grada, koji studira u Novom Sadu, objašnjavaju iz Revolta.

Bokan, inače student druge godine, okupio je svoju ekipu sa Akademije umjetnosti u Novom Sadu i napravio video koji se bendu dopao zbog mladalačkog i iskrenog pristupa.

Da smo se mi pitali, vjerovatno bismo neke stvari uradili drugačije, ali nekada je dobro da ljudi sa strane vide to na svoj način i naprave svoju viziju spota. S obzirom na to da smo svi u bendu stariji i zatvoreniji, polako učimo da sarađujemo sa drugim ljudima i otvaramo se u tom smislu, jer puno je dobrih ideja koje propustite ako ste zatvoreni u svoja četiri zida, zaključuju iz Revolta.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma U kući bola (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope. Revolt danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara) i Damir Vukelić (bubanj).

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.