Demokrate, trebamo li biti taoci DPS-a?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dileme koje je u ime Demokrata saopštio poslanik Bogdanović idu na ruku DPS-u, a nikako prevazilaženju krize izazvane negiranjem međunarodnih presuda za genocid u Srebrenici i obaveze crnogorskih institucija da priznaju i poštuju međunarodne sudske instance kako piše i u Ustavu Crne Gore.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dileme koje je u ime Demokrata saopštio poslanik Bogdanović idu na ruku DPS-u, a nikako prevazilaženju krize izazvane negiranjem međunarodnih presuda za genocid u Srebrenici i obaveze crnogorskih institucija da priznaju i poštuju međunarodne sudske instance kako piše i u Ustavu Crne Gore. Netačni i zlonamjerni su stavovi kako se priznanjem presuda o genocidu u Srebrenici etiketira cijeli narod.

Eliminacija bilo kakve dileme oko presuda međunarodnog suda pravde i haškog tribunala istovremeno eliminiše političke zloupotrebe i manipulacije koje bivši režim konstantno plasira još od predizborne kampanje prošle godine.Nikakvi nedorečeni stavovi neće pomoći demokratizaciji društva. Ukoliko stavovi ministra Leposavića ostanu prihvaćeni kao ‘akadmski pogled’ onda možemo očekivati i nastavak kampanje diskreditacije Vlade Crne Gore. Za to bez obzira šta ko mislio neće biti kriv DPS već mi sami jer nismo imali snage, političke zrelosti pa i korektnosti da stavimo tačku na mračnu ideologiju 90tih.

Demokrate Crne Gore kao važan faktor vladajuće većine moraju zauzeti jasan stav i iskazati političku hrabrost da zarad budućnosti svih građana Crne Gore podrže smjenu Leposavića i na taj način eliminišu jednu od poslednjih karika bivšeg režima – podjele!

Evropska Crna Gora nema alternativu kao što stavovi Ministra Leposavića nemaju perspektivu! Takođe tražimo da se izjasnite stojite li iza stavova Nevenke Bošković Ćirović koja je Vaša funkcionera a koja permanentno sije podjele preko svog fb profila? Sa svim gore navedenim tražimo da se jasno odredite i pokažete ili građanski karakter vaše partije ili možda neki drugi…

Čitajte više

Prkosni govor studentkinje pridružio se nizu strastvenih izjava disidenata na sudu koji su okarakterisali dve decenije od Putinove vladavine pa sve do sovjetske ere.