Škola Kur’ana već jedanaest godina djeluje od Sandžaka, preko Vojvodine, do dijaspore

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Škola Kur’ana pridržava se svih epidemioloških mjera. Radi se s uzrastima do 10 godina, kako je propisano i pravilima Kriznog štaba države.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Djeca iz Škole Kur’ana najbolji su njeni ambasadori. Sa svojim lijepim glasovima predstavljaju naučeno. Ponosnim čine ne samo svoje roditelje već i zajednicu. Škola Kur’ana pridržava se svih epidemioloških mjera. Radi se s uzrastima do 10 godina, kako je propisano i pravilima Kriznog štaba države.

–Što se tiče Ramazana neće biti nastave. Djeca će iskoristiti ovaj mjesec za obnavljanje Kur’ana i učenja. Odabrane grupe moraju svakako nastaviti da rade onlajn jer imaju određeni program učenja. Svaki mjesec moraju naučiti 15 stranica Kur’ana napamet, kaže prof. Džemil ef. Destanović.

Inače, Škola Kur’ana jedna je od blagodati i u Sandžaku, i gdje god se nalaze odjeljenja i polaznici

–A oni svi sa svojim muhafizima, s upravom Škole su u službi podizanja Allahove, dž.š. riječi da bude dominantna u našim životima, porodicama, lijek, milost za sve naše probleme i sve ono u čemu se danas nalazimo i šta proživljavamo, poručuje hafiz Irfan ef. Malić direktor Škole Kur’ana Časnog.

Škola Kur’ana radi jedanaest godina. Prije toliko godina tadašnja djeca danas su momci i djevojke i nisu nikad odustali za sve te godine.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.