Prepolovljen broj vjenčanih u Bijelom Polju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Uprkos pandemiji, ima onih koji nijesu odustali od planiranog vjenčanja.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Zbog složene epidemijske situacije mnogi parovi odlagali su svadbena veselja. Uprkos pandemiji, ima onih koji nijesu odustali od planiranog vjenčanja. Umjesto velikog slavlja bjelopoljci brakove sklapaju u prisustvu ograničenog broja zvanica. Broj vjenčanih parova je u prošloj godini prepolovljen kao i prihodi organizatora takvih proslava.

Uz ograničen broj bližnjih Semedina i Ermin Hot proslavili su ulazak u brak. Dugo planirana svadba sa većim brojem zvanica, zbog mjera predostrožnosti, morala je biti zamijenjena skromnim vjenčanjem.

Poljupci i zagrljaji na koje smo uslijed pandemije virusa korona gotovo  zaboravili podsjetili su nas da mladenci u specifičnim okolnostima počinju  zajednički život. Mnogima su se planovi poremetili pa su odlagali zakazana veselja. Tako je i Sanja Dulović sa svojim partnerom Momčilom unaprijed zakazanu svadbu  pomjerala dva puta.

Uživanje u izboru vjenčanice, svadbene torte, dekoracije i  muzike zamijenila je briga o zdravlju. Zato već više od godinu znatno manje parova zakazuje vjenčanje.

U sezonama svadbi, sve do prošle godine, radili su ugostitelji, dekorateri, frizerke i kozmetičarke, fotografi, muzičari. Posla je manje i  u poslastičarnicama  i u krojačkim salonima. Pandemija je uticala na njihove prihode koji su prepolovljeni.

Dok neki parovi i dalje pomjeraju svadbene termine, drugi poput Semedine i Ermina uprkos pandemiji nijesu odustali od svog vjenčanja.

Iako mala, za taj par je to bila svečanost ispunjena posebnim osjećanjem. Sada je najvažnije da ljudi sačuvaju zdravlje i u trenutnu situaciju unesu optimizam.

Čitajte više