Alexander McQueen i Balenciaga prestaju koristiti pravo krzno

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pridružili su se tako još jednom Keringovom brendu, velikom Gucciju koji krzno ne koristi još od 2018. godine, a jedini brendovi iz grupacije koji se još nisu odrekli krzna su Saint Laurent i Brioni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Modno carstvo Kering objavilo je kako su dva prestižna brenda Alexander McQueen i Balenciaga stavljena na listu ‘fur-free’ kompanija, a vijest stiže nakon najava kako bi Velika Britanija mogla postati prva država koja će zabraniti pravo krzno. Pridružili su se tako još jednom Keringovom brendu, velikom Gucciju koji krzno ne koristi još od 2018. godine, a jedini brendovi iz grupacije koji se još nisu odrekli krzna su Saint Laurent i Brioni.

Pohvalna je ovo vijest i još jedan poticaj za ostale brendove da se okrenu praksama koje ne uključuju životinjsko krzno i kožu, a alternativa je danas zaista mnogo i ne izgledaju ništa lošije niti manje luksuzno. Krzna su se do sada odrekli i Prada, Versace, Burberry i Chanel.

Čitajte više

Budući da su žene izloženije negativnim posljedicama ekonomske krize uzrokovane pandemijom, manifest je od europskih čelnika zatražio da zaustave trend produbljivanja rodnih nejednakosti kroz deset točaka.
Meksiko želi do kraja godine, nakon Kube, biti druga zemlja u Latinskoj Americi koja će razviti sopstveno cjepivo protiv korone. Tračak nade ili samo propaganda?
Dugogdišnji bugarski premijer Bojko Borisov nije mogao da sastavi vladu, ali nisu mogle ni druge političke snage. Mjesec dana poslije parlamentarnih izbora jasno je da će birači ponovo morati na birališta.
Njemačka i Francuska su godinama bile zemlje, koje su ulagale napore za mirno rješenje ukrajinskog konflikta. Sada je pak američki predsjednik Džozef Bajden preuzeo vodeću ulogu.