Indigo objavio teaser za prvi solo album VICTORIA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U proteklih 10 godina Indigo se bavio produkcijom za mnoge izvođače u regiji, a posebno se istakao radeći kompletnu muziku i produkciju za tri zajednička albuma Putanja, Egzil i 20/20 skupa sa Frenkijem i Kontrom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Victoria je naziv novog albuma domaćeg producenta Indiga, otkriveno je prvim objavljenim teaserom. Producent iz muzičke kuće Fm Jam dosadašnjih 10 godina rada obilježava svojim prvim solo albumom.

Teaser otkriva djelić muzike sa dolazećeg izdanja, i obećava mističnu instrumentalnu atmosferu koju će album nositi. Prethodno je Indigo nagovijestio kako će album Victoria biti muzika za film koji ne postoji. Dodatnu potvrdu tome kako će nas ovaj projekt voditi u nove i nepoznate svjetove obećava i saradnja sa sarajevskim umjetnikom Enisom Čišićem. Uz Indigov futuristični zvuk, Enis kreira vizuelni identitet albuma, što nam garantuje nezaboravno audiovizuelno iskustvo.

Prvi single sa ovog izdanja obradovat će nas jako brzo, s obzirom na to da je u pripremi objavljivanje pjesme Wolves. Nedugo nakon toga na svim digitalnim platformama imat ćemo priliku poslušati kompletan album Victoria.

U proteklih 10 godina Indigo se bavio produkcijom za mnoge izvođače u regiji, a posebno se istakao radeći kompletnu muziku i produkciju za tri zajednička albuma Putanja, Egzil i 20/20 skupa sa Frenkijem i Kontrom. Albumi su snimani u Red Bull muzičkim studijima na tri kontinenta – u Berlinu, Tokiju i Los Angelesu. Saradnja sa Red Bullom nastavlja se i na ovom albumu, a podršku projektu dao je i Goethe Institut u BiH.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.