Ponosan sam na naše aktiviste

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pored toga što su desna ruka džematima u dijaspori, Zajednica sandžačke dijaspore poseban akcenat i segment svog djelovanja posvetila je nacionalnoj i kulturnoj sferi. Iz godine u godinu, ističe Mujović, sve su bolji rezultati.
Predsjednik ZSD-a: Ponosan sam na naše aktiviste_60686ce8b366e.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U “Temi dana” sa predsjednikom Zajednice sandžačke dijaspore prof. Mithatom Mujovićem dotakli smo se upravo ove najmasovnije organizacije Sandžaklija u svijetu. Punih je 17 godina njenog postojanja i djelovanja. Mreža je, kaže prof. Mujović, raširena i uvezana u gotovo svim zemljama Evrope. Pored toga što su desna ruka džematima u dijaspori, Zajednica sandžačke dijaspore poseban akcenat i segment svog djelovanja posvetila je nacionalnoj i kulturnoj sferi. Iz godine u godinu, ističe Mujović, sve su bolji rezultati.

“Zajednica sandžačke dijaspore, pored tog vjerskog dijela gdje maksimalno pokušavamo da pomažemo džematima onoliko koliko je u našoj moći gdje postoji, hvala Bogu, široka mreža gotovo u svim zemljama Zapadne Evrope – naš fokus je uvijek malo više na taj kulturni i nacionalni dio, gdje pokušavamo posebno kroz neke projekte i programe da očuvamo bosanski jezik kod naše djece, jer primjetno je, nažalost, da djeca zaboravljaju naš jezik, a kada zaborave naš jezik, zaboraviće i našu kulturu. Tako da, kroz brojne aktivnosti, hvala Bogu, svake godine ide se koracima naprijed. naravno, pandemija i virus Covid 19 su mnoge procese usporili, pa tako i ovdje, ali i u ovoj situaciji, kao što znate, pojavile su se neke nove tehničke mogućnosti aktivnijeg komuniciranja onlajn putem sa našim ljudima diljem dijaspore, što me opet raduje jer ta patriotska ljubav prema Sandžaku prosto se ne može ugasiti, a posebno kod ljudi koji su rođeni u Sandžaku. Oni su svi bajraktari našeg lijepog Sandžaka, naše lijepe vjere, kulture i ja sam potpuno optimista da ćemo u narednom periodu imati sve bolje i bolje programe i rezultate”, kaže prof. Mithat Mujović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.