Nagrađena najbolja umetnička dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Krajem nedelje u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru otvoren je ”Likovni salon mladih 2021” na kojem su se predstavili mladi autori iz cele zemlje.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Krajem nedelje u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru otvoren je ”Likovni salon mladih 2021” na kojem su se predstavili mladi autori iz cele zemlje. Od 103 pristiga rada, među kojima su slike, crteži, grafike, kao i nekoliko digitalnih printova i skulptura, izložena su 52 odabrana. Konkurs za likovne radove raspisan je u februaru mesecu. Odlukom stručnog žirija izabrani su i nagrađeni najbolji.

“Odabrali smo one radove koji su na nas, kao žitri, ostavili najveći utisak. To su radovi koji su vrlo zreli, ubedljivi, koji vrlo dostojno predstavljaju i opisuju svoj umetnički svet”, kazala je jedna od članica žirija, diplomirana grafička dizajnerka, Fatima Durović.

Imena laureate objavljena su na samom otvaranju izložbe kada je i organizovano svečano uručenje nagrada. Nagrađene mlade slikarke bile su veoma zadovoljne i srećne.

“Mnogo mi je drago što i za vreme pandemije možemo i dalje da radimo i izlažemo i jako sam srećna što su oko mene ovako predivni i talentovani mladi ljudi kako iz mog grada tako i drugih gradova u Srbiji”, kazala je prvonagrađena Zerina Bogućanin. Druga nagrada pripala je Teodori Nikolić iz Beograda koja je bila sprečena da prisustvuje dodeli nagrada ali je poručila da je jako srećna što je njeno delo među prva tri jer je zaista imalo odličnih.  Nedžmi  Zukorlić  pripala je treća nagrada koja je rekla da je svaka nagrada u ovom haotičnom vremenu u kome se nalazimo zbog pandemije veoma bitna i dodala da joj je ovo zapravo vetar u leđa i inspiracija za dalji rad.

Lubitelji ove umetnosti moći će da uživaju u izloženim delima naredne dve nedelje do kada će izložba biti otvorena.

Čitajte više