Kod Kovilova istovareno stotinu mrtvih svinja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Još jedna ekološka katastrofa preti s leve obale Dunava.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Udruženje “Eko-Pančevački rit” prijavilo je nadležnima da je na oko kilometar od Kovilova, nedaleko od industrijske farme, istovareno nekoliko stotina uginulih svinja.

Inspekcija je izlazila na teren, ali zasada životinjski otpad nije otklonjen, već je prema saznanjima ovog udruženja, vlasniku farme neko dojavio, pa je u međuvremenu, deponija zatrpana zemljom.

Da raste deponija sa uginulim svinjama, članovi “Eko-Pančevačkog rita” obavestili su inspekciju početkom marta. Ipak, prilikom prve posete, prema njihovim rečima, inspektori nisu uspeli da pronađu deponiju, pa su tražili njihovu asistenciju.

“Na oko 3 km od Borče, nepun 1 km od Kovilova, manje od 4 km od Padinske Skele, oko 7 km od Zemuna, blizu 10 km od centra Beograda prijavili su nam građani divlju deponiju uginulih svinja kod farme svinja Vizelj”, stoji u obaveštenju ovog udruženja koje je priložilo i fotografije:

Kako se navodi u odgovoru koje je ovo udruženje dobilo posle inspekcijskog nadzora veterinarske inspekcije, navodi se da je zatečeni komunalni otpad, pa da nadležnost mora da bude preneta dalje.

“Inspekcija je obavila nadzor i u široj okolini nisu zatekli leševe svinja. Inspekcija je nadzor ponovila sa licem koje je prijavilo da je firma koja se bavi uzgojem svinja uginule napravila deponiju i tom prilikom zatekla humke zemljišta velike površine kao komunalnog otpada. Postupajući u okviru svoje nadležnosti ova inspekcija je utvrdila da se prijava odnosi na povredu propisa koje nadziru druge inspekcije”, navodi se u odgovoru Veterinarske inspekcije Udruženju.

Čitajte više