YouTube testira automatsku detekciju proizvoda u video snimcima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Takođe bi YouTube stavio u isti prostor za kupovinu kao i druge društvene platforme poput Instagrama. Još uvek se ne zna hoće li ova opcija zaživeti.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

YouTube uvek izvodi eksperimente. Sada su počeli sa sveobuhvatim testom svoje platforme i automatskim prepoznavanjem liste proizvoda u video zapisima koji su uploadovani kod njih.

Testiranje u Sjedinjenim Američkim Državama

Od 22. marta ove godine, taj test se proširuje na ljude koji gledaju video zapise u SAD-u. Rana verzija ove nove funkcionalnosti bila je testirana tokom prošle godine, mada je uzorak i fokus grupa za taj test bila vrlo mala, pa rezultati nisu bili zadovoljavajući.
Pretpostavlja se da je to potez čiji je cilj da Google-u da svoj deo neverovatno unosnog pridruženog tržišta linkova, istovremeno vezujući trgovinu direktno za otpremanje video zapisa. Ove liste mogu da funkcionišu kao drugi algoritam preporuka, s YouTube-om koji prikazuje video zapise koji sadrže slične proizvode. Takođe bi YouTube stavio u isti prostor za kupovinu kao i druge društvene platforme poput Instagrama. Još uvek se ne zna hoće li ova opcija zaživeti. Činjenica je da bi ovo umnogome povećalo prihode YouTube-a, a on bi na neki način postao centar za zabavu + kupovinu, što do sada nikome nije pošlo za rukom u većem obimu.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.