YouTube testira automatsku detekciju proizvoda u video snimcima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Takođe bi YouTube stavio u isti prostor za kupovinu kao i druge društvene platforme poput Instagrama. Još uvek se ne zna hoće li ova opcija zaživeti.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

YouTube uvek izvodi eksperimente. Sada su počeli sa sveobuhvatim testom svoje platforme i automatskim prepoznavanjem liste proizvoda u video zapisima koji su uploadovani kod njih.

Testiranje u Sjedinjenim Američkim Državama

Od 22. marta ove godine, taj test se proširuje na ljude koji gledaju video zapise u SAD-u. Rana verzija ove nove funkcionalnosti bila je testirana tokom prošle godine, mada je uzorak i fokus grupa za taj test bila vrlo mala, pa rezultati nisu bili zadovoljavajući.
Pretpostavlja se da je to potez čiji je cilj da Google-u da svoj deo neverovatno unosnog pridruženog tržišta linkova, istovremeno vezujući trgovinu direktno za otpremanje video zapisa. Ove liste mogu da funkcionišu kao drugi algoritam preporuka, s YouTube-om koji prikazuje video zapise koji sadrže slične proizvode. Takođe bi YouTube stavio u isti prostor za kupovinu kao i druge društvene platforme poput Instagrama. Još uvek se ne zna hoće li ova opcija zaživeti. Činjenica je da bi ovo umnogome povećalo prihode YouTube-a, a on bi na neki način postao centar za zabavu + kupovinu, što do sada nikome nije pošlo za rukom u većem obimu.

Čitajte više