Donirali računare đacima i studentima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori donirala je 30 računara đacima i studentima iz socijalno ugroženih porodica u Rožajama i Beranama.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori donirala je 30 računara đacima i studentima iz socijalno ugroženih porodica u Rožajama i Beranama.

Šefica Delegacije EU, Oana Kristina Popa, boravila je danas u Rožajama i Beranama, u okviru svoje prve radne posjete sjeveru Crne Gore.
Popa je, u razgovoru sa korisnicima projekata koje EU finansira u tim opštinama, kazala da su svjesni izazova sa kojima se lokalne zajednice suočavaju.

“Drago mi je da EU pomaže u ovom regionu na puno načina. Nastavićemo da podržavamo projekte na sjeveru Crne Gore i doprinosimo ravnomjernijem regionalnom razvoju zemlje”, poručila je Popa.Popa je u Beranama obišla stambene objekte izgrađene u okviru Regionalnog stambenog projekta, u koji je EU uložila 3,5 miliona EU.

Zahvaljujući tom projektu, podsjećaju iz Delegacije EU, u Beranama su izgrađene četiri stambene zgrade za raseljena lica koja su prethodno godinama živjela u teškim uslovima.

Popa je u Rožajama razgovarala sa korisnicima prekograničnog projekta “Zanatlija”, putem kojeg je EU pomogla rožajskim zanatlijama da steknu nove vještine i unaprijede plasman svojih proizvoda na tržištu.

Iz Delegacije EU su ukazali da Unija trenutno ulaže oko pet miliona EUR u različite projekte prekogranične saradnje u kojima učestvuju korisnici iz Rožaja i Berana.

Prema njihovim riječima, tavi projekti pružaju podršku lokalnim zajednicama u brojnim oblastima, uključujući zaštitu zdravlja i životne sredine, razvoj kulture, turizma, poljoprivrede, preduzetništva i samozapošljavanja, kao i upravljanje vanrednim situacijama, i razmjenu mladih.

“Drago mi je da sam ovdje i da sam se uvjerila da EU sarađuje sa partnerima u svim djelovima zemlje, kako bi se unaprijedio kvalitet života ljudi i dao doprinos pozitivnim promjenama u zajednicama širom Crne Gore”, zaključila je Popa.

Čitajte više