Bjelopoljac kroz objektiv izražava umjetnost

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Osmana Zaimovića su ljubav i posvećenost koja je odredila njegov profesionalni put. Od glume, do muzičkog izbora za predstave, studija vizuelnih umjetnosti pa do fotografije.
Bjelopoljac kroz objektiv izražava umjetnost_605951ee9cecb.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kao dječak zavolio je pozorište. Uz oca, nekadašnjeg glumca Fuada Zaimovića – Strelu upoznavao je stvaranje umjetnosti. U korijenima Osmana Zaimovića su ljubav i posvećenost koja je odredila njegov profesionalni put. Od glume, do muzičkog izbora za predstave, studija vizuelnih umjetnosti pa do fotografije.

“Fotografiju sam tada upoznao, s obzirom na to da smo morali da naučimo tehnike vladanja i rukovanja uređajima za fotografiju”, kazao je Osman Zaimović.

Umjetničko izražavanje kroz objektiv otkriva posebnu estetiku. Kreativnost mladi bjelopoljac pronalazi upravo u svom kraju u kojem se prepliću nekadašnja i savremena arhitektura. Na tim mjestima nastaju najljepše fotografije.

“Toliko raznovrsnosti i suprotnosti a opet nekog multikulturalnog sklada, ljepote vizuelne”, objašnjava Osman.

Osmanove profesionalne fotografije imaju i priču i emociju. Analizira detalje i uklapa ih u svoj umjetnički izražaj.

“Ne volim filtere, uljepšavanje, volim autentičan trenutak koji se zabilježi, on se nekad čeka danima, prolazi se pored tog mjesta, pokušava da se pronađe”, kazao je Osman.

Kreativno razmišljanje je osnova za umjetnost. Zato Osman ne prestaje da upoznaje detalje iz kojih nastaju lijepa djela. Neka su i predstavljena na publici.

Hobi koji je prerastao u ljubav i dalje sazrijeva u našem sagovorniku. Upoznaje nove procese rada na master studijama, usavršava vizuelnu umjetnost i nastavlja da kroz objektiv izrazi sve vrijednosti slika. Ne prestaje da uočava detalje i uklapa ih u neke nove fotografske priče koje će na zložbi koju planira da organizuje prestaviti javnosti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.