Diplomac IUNP-a u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena “Igra Prijestolja”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Prijepoljac, koji je svjetsku slavu stekao u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena Igra Prijestolja, a danas ga rado gledaju u popularnoj seriji srbijanske produkcije Igra sudbine.
Diplomac IUNP-a u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena “Igra Prijestolja”_605606a1d340a.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ammar Mešić, proslavljeni glumac diplomac je Internacionalnog univerziteta, katedra za glumu u Nišu u klasi Irfana Mensura. Prijepoljac, koji je svjetsku slavu stekao u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena Igra Prijestolja, a danas ga rado gledaju u popularnoj seriji srbijanske produkcije Igra sudbine.

– To mi je najljepši period mog života, definitivno. Fakultet u Nišu upisao sam 2008. godine na klasi Irfana Mensura. Ne sjećam se koliko je bilo nas studenata ali nek bude nekih desetak ljudi. Taj Niš, cijela ta Akademija, učenje, ispiti, polaganja, bude nešto u meni i drago mi je što sam četiri godine bio dio toga.

Katedra Internacionalnog u Nišu zaslužna je, kaže, što su se mnogi uspjeli zaposliti u tamošnjem Narodnom pozorištu, kao i u Vranju, Leskovcu. U to vrijeme dekan je, prisjeća se, bio Fehim Husković.

– Zaista se prema meni tokom te četiri godine ponašao zaštitnički i bio kao otac. Kad god mi je nešto trebalo znao sam da mogu računati na njega. Milion puta mi je izlazio u susret a to su stvari koje se nikad u životu ne zaboravljaju.

A ne zaboravljaju se, kaže, ni sva zvučna imena koja su aktivno radila sa studentima.

–  Branislav Lečić, Irfan Mensur, Andrijana Videnović, Ivica Klemenc. Običnom čovjeku neka od tih imena nisu možda poznata ali su itekako poznata u pozorišnom i flimskom svijetu. Smatram da je fakultet što se tiče profesora imao najkvalitetnije moguće profesore. Da ne zaboravim i Draganu Bošković.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.