Apple Maps prikazuje mesta za vakcinaciju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Korisnici na Apple mapama ili uz pomoć Siri mogu potražiti obližnja mesta za vakcinaciju kojih ukupno ima više od 20.000, dok će u narednim nedeljama veliki broj njih biti dodat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kompanija Apple je objavila da je aplikacija Apple Maps ažurirana i da se na njoj mogu naći lokacije za vakcinaciju uz pomoć VaccineFinder-a. Korisnici na Apple mapama ili uz pomoć Siri mogu potražiti obližnja mesta za vakcinaciju kojih ukupno ima više od 20.000, dok će u narednim nedeljama veliki broj njih biti dodat.

I druge kompanije slede primer Apple-a

Svaka lokacija za vakcinaciju u Apple Maps-u ima svoje radno vreme i kontakt, ali i informacije o dostupnosti vakcina i zakazivanju pregleda. Apple se ovim potezom pridružio brojnim IT kompanijama koje nude usluge pronalaska mesta vakcinacije, kao i provere ispunjavanja uslova za primanje vakcine. Facebook je takođe najavio da će dodati podatke o VaccineFinder u svoj COVID informativni centar koji će se proširiti i na aplikaciju Instagram. Takođe, kompanija planira uvođenje WhatsApp chatbotova koji bi pomagali korisnicima da se registruju za vakcinaciju.

Google nudi više opcija za pronalaženje informacija o vakcinaciji, gde ljudi uz pomoć poslovnih poruka na Google Maps-u i Google pretrage mogu kontaktirati lokalne apoteke i raspitati se o uslovima za vakcinaciju, raspoloživosti i rezervaciji termina. Američka savezna vlada uskoro pokreće svoju platformu za vakcinaciju, naglasivši da će svaka odrasla osoba u SAD-u imati pravo na vakcinu. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u je do sada prvu dozu vakcine primilo 28 procenata odraslog stanovništva.

Čitajte više