“Napad na džamiju direktan napad na bošnjačku dijasporu”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Napad na džamiju u Plavu direktan je napad na bošnjačku dijasporu u Evropi, a pogotovo u Americi, ocijenili su iz Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Napad na džamiju u Plavu direktan je napad na bošnjačku dijasporu u Evropi, a pogotovo u Americi, ocijenili su iz Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku. Ističu da bi premijer Zdravko Krivokapić trebao znati da je bošnjačka dijaspora napravila i finansirala taj objekat, te da će njima “morati da polažu račune” ukoliko se ne otkriju počinioci nedjela

“Gospodo, vi biste morali znati da su taj objekat napravili Bošnjaci, državljani SAD, nama ćete položiti račune i za taj skandal u Plavu i u Beranama i u Pljevljima i u Nikšiću, gdje su vaši simpatizeri sa fašističkim nagonom i nacističkom mrznjom prema drugim i drukčijim pokazali nama svima s kim imamo posla i ko je došao na vlast u Crnoj Gori”, piše u saopštenju Bošnjačkog saveza.

Traže da se počinioci pod hitno uhvate i procesiraju, a njihova imena i prezimena objelodane.

“Hoćemo adekvatan odgovor! Ukoliko to ne objelodanite, svaki činovnik vaše Vlade će ovdje u Njujorku biti nepoželjan”, zaključuje se.
Nepoznate osobe oskrnavile su u utorak Šehidsku džamiju, kamenujući ili koristeći tvrde predmete, razbili staklo na jednom prozoru, dok su drugi prozor istrgli.

Ovo nije prvi put da je ova džamija na meti vandala.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.