“Napad na džamiju direktan napad na bošnjačku dijasporu”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Napad na džamiju u Plavu direktan je napad na bošnjačku dijasporu u Evropi, a pogotovo u Americi, ocijenili su iz Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku.
“Napad na džamiju direktan napad na bošnjačku dijasporu”_60555ebfbe1d1.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Napad na džamiju u Plavu direktan je napad na bošnjačku dijasporu u Evropi, a pogotovo u Americi, ocijenili su iz Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku. Ističu da bi premijer Zdravko Krivokapić trebao znati da je bošnjačka dijaspora napravila i finansirala taj objekat, te da će njima “morati da polažu račune” ukoliko se ne otkriju počinioci nedjela

“Gospodo, vi biste morali znati da su taj objekat napravili Bošnjaci, državljani SAD, nama ćete položiti račune i za taj skandal u Plavu i u Beranama i u Pljevljima i u Nikšiću, gdje su vaši simpatizeri sa fašističkim nagonom i nacističkom mrznjom prema drugim i drukčijim pokazali nama svima s kim imamo posla i ko je došao na vlast u Crnoj Gori”, piše u saopštenju Bošnjačkog saveza.

Traže da se počinioci pod hitno uhvate i procesiraju, a njihova imena i prezimena objelodane.

“Hoćemo adekvatan odgovor! Ukoliko to ne objelodanite, svaki činovnik vaše Vlade će ovdje u Njujorku biti nepoželjan”, zaključuje se.
Nepoznate osobe oskrnavile su u utorak Šehidsku džamiju, kamenujući ili koristeći tvrde predmete, razbili staklo na jednom prozoru, dok su drugi prozor istrgli.

Ovo nije prvi put da je ova džamija na meti vandala.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.