Da rijeka Raška više nikada nema crvenu boju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Tandir ukazao je i na značaj praktične primjene Zakona o klimatskim promjenama.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Skupština Srbije otpočela je Treću sjednicu Prvog redovnog zasijedanja, raspravom o Prijedlogu zakona o klimatskim promjenama.

Predsjednik poslaničke grupe SPP-USS narodni poslanik Samir Tandir kazao da će podržati ovo zakonsko rješenje. Osvrnuo se na sanaciju deponije Stanjevine kod Prijepolja, podsjetio i još jednom se zahvalio za rješavanje ovog višedecenijskog problema.

Tandir ukazao i na značaj praktične primjene Zakona.

–  Ovaj Zakon ne tiče se samo globalne politike, on se tiče toga da naše rijeke budu čiste, da rijeka Raška više nikada nema crvenu boju i da Novi Pazar više ne bude treći na ljestvici najzagađenijih gradova na svijetu, da smanjimo broj oboljelih od malignih oboljenja. Svjedoci smo da dosta naših ljudi živi u dijaspori i moram da primjetim da imaju jedan obrazac ponašanja kada živi Zapadnoj Evropi, a kada prođe Horgoš da se drugačije ovdje ponašaju. Na nama je da i tu restriktivnu politiku pojačamo i da na taj utičemo i kroz vaspitanje i kroz obrazovanje na našu djecu, ali i na nas odrasle da mijenjamo navike, kazao je Tandir.

Čitajte više