Ambasador Bilgič u oproštajnoj posjeti Novom Pazaru

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Na sastanku je bilo riječi o rezultatima saradnje i budućim projektima koji će se realizovati sa ambasadom Turske u Srbiji.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ambasador Republike Turske u Srbiji, Tanžu Bilgič, u okviru oproštajne posjete našem gradu, sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Ambasador Bilgič je tom prilikom kazao da će Novi Pazar uskoro dobiti konzulat Turske.

„Odnosi između Srbije i Turske su u poslednje četiri godine na najboljem nivou, prvenstveno zahvaljujući dvojici predsednika Erdoanu i Vučiću. Zahvaljujući tome i historijskoj posjeti predsednika Erdoana vašem gradu, unapređena je i saradnja sa Novim Pazarom, gdje će uskoro biti otvoren i konzulat Turske. Bošnjaci jesu most povezivanja dvije republike a ja iz ovog grada nosim izuzetne uspomene. Po mom povratku u Ankaru, želim da znate, da na moju podršku možete računati.“

Gradonačelnik Novog Pazara se zahvalio Ambasadoru Bilgiču, naglašavajući da će se njihova saradnja nastaviti.

„Današnji susret prilika je da se u ime građana zahvalim na svemu što je uradio, na mnogim zajednički realizovanim projektima, ali i projektima koje smo započeli a koji će se završiti u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja uslova života Novopazaraca. Sarađivali smo na svim poljima, od oblasti privrede, preko kulture, obrazovanja i sporta i možemo biti više nego zadovojlni. Generalno, saradnja između Srbije i Turske je iz godine u godinu na sve većem niovu, što dodatno jača veze Novog Pazara i Sandžaka sa prijateljskim turskim narodom“.

Na sastanku je bilo riječi o rezultatima saradnje i budućim projektima koji će se realizovati sa ambasadom Turske u Srbiji.

Čitajte više

Budući da su žene izloženije negativnim posljedicama ekonomske krize uzrokovane pandemijom, manifest je od europskih čelnika zatražio da zaustave trend produbljivanja rodnih nejednakosti kroz deset točaka.
Meksiko želi do kraja godine, nakon Kube, biti druga zemlja u Latinskoj Americi koja će razviti sopstveno cjepivo protiv korone. Tračak nade ili samo propaganda?
Dugogdišnji bugarski premijer Bojko Borisov nije mogao da sastavi vladu, ali nisu mogle ni druge političke snage. Mjesec dana poslije parlamentarnih izbora jasno je da će birači ponovo morati na birališta.
Njemačka i Francuska su godinama bile zemlje, koje su ulagale napore za mirno rješenje ukrajinskog konflikta. Sada je pak američki predsjednik Džozef Bajden preuzeo vodeću ulogu.