Ovo su najpopularniji vodopadi na društvenim mrežama

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Rang lista je napravljena na osnovu broja heštegova na Instagramu koje je imao svaki vodopad.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Uz porast pretraživanja “turističkih destinacija” za 100 odsto, one nam omogućavaju i planiranje budućih putovanja. Zainteresovani za destinacije koje najviše privlače pažnju putnika, stručnjaci sa ShowersToYou.co.uk su želeli da otkriju koji su vodopadi najpopularniji na društvenim mrežama. Rang lista je napravljena na osnovu broja heštegova na Instagramu koje je imao svaki vodopad. Istraživanje je obavljeno tokom januara, a obuhvaćene su sve varijacije heštegova kako bi se postigli najtačniji mogući rezultati, prenosi Travel Magazine.

Najpopularniji vodopadi

Na prvom mestu nalaze se Nijagarini vodopadi, koji su ubedljivo najpopularniji vodopadi na svetu. Iako su jedni od najmanjih po veličini (51m), čini se da poznata romantična destinacija nije izgubila privlačnost, te je sakupila ukupno 3.397.431 heštegova. Nijagarini vodopadi su, prema mišljenju korisnika društvenih mreža, ubedljivo najpopularniji vodopadi na svetu.

Na drugom mestu su Igvasu vodopadi (Iguazú). Hešteg argentinskog svetskog čuda pojavljuje se neverovatnih 1.005.532 puta na Instagramu. Svakako, u pitanju je prizor koji treba videti uživo, jednom kada se ponovo vratimo putovanjima. Prema ovom istraživanju, treći najpopularniji vodopad na društvenim mrežama je Gulfos (Zlatni vodopad) na Islandu. Ovo je sigurno jedna od najvećih turističkih atrakcija ostrva, kako u pogledu fizičkih tako i virtuelnih poseta. Zlatni vodopad se može pohvaliti sa 329.576 heštegova na Instagramu.

Treći najpopularniji vodopad na društvenim mrežama je Gulfos (Zlatni vodopad) na Islandu.

Na četvrtom mestu su čuveni Viktorijini vodopadi u Zambiji (286.410 heštegova), dok se na petom nalazi vodopad Skogafos, takođe na Islandu (255.519 heštegova). U bliskoj budućnosti, turizam bi i u jednom i u drugom slučaju trebalo da pomogne da se ekonomije pomenutih zemalja što pre oporave.

Nakon ovih, među deset najpopularnijih vodopada koje treba posetiti, našli su se:

6. Multnomah Falls (SAD) – 251.639 heštegova

7. Yosemite Falls (SAD) – 190.185 heštegova

8. Seljalandsfoss (Island) – 163.914 heštegova

9. Bridalveil Fall (SAD) – 147.678 heštegova

10. Snoqualmie Falls (SAD) – 131.475 heštegova

Kada pogledamo kraj tabele, iako je to po mnogima i najviši vodopad na svetu, Anđeoski vodopad (Salto Ángel) u Venecueli nalazi se na poslednjem, 20. mestu. Ovo svetsko čudo ima nešto manje od 30.000 Instagram heštegova (29.659).

Takođe, manje uticajan na društvenim mrežama je i peruanski vodopad Gokta (Gocta), koji se našao na 19. mestu (36.810 heštegova). Odmah ispred njega, švajcarski Rajnski vodopad (Rheinfall) je zauzeo 18. mesto (44.065 heštegova).

Čitajte više