The Creation, skupine Intelligent Music Project, album je koji treba pažljivo poslušati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Album predstavlja zanimljiv spoj različitih rock stilova i kako sam naziv albuma kaže, akcent je na kreativnom pristupu koji mnogima može da posluži kao zvijezda vodilja ka životu sa svrhom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon nevjerovatnog uspjeha koji je doživio prethodni album muzičkog supersastava Intelligent Music Project, očekivanja rock fanova su na visokom nivou kada je riječ o njihovom šestom albumu pod imenom The Creation. Album predstavlja zanimljiv spoj različitih rock stilova i kako sam naziv albuma kaže, akcent je na kreativnom pristupu koji mnogima može da posluži kao zvijezda vodilja ka životu sa svrhom.

Dok slušate pjesme s ovog albuma, možete osjetiti kemiju i kreativni stil koji se provlači i u prethodnih pet albuma ove supergrupe. Najnoviji album sadrži 12 pjesama s elementima muzičke raznolikosti i pozitivnim porukama. Pojedini instrumenti su od velike važnosti kod određenih pjesama, te sama muzika postaje uzbudljivija za izvođenje.

Supersustav Intelligent Music Project čine rock legende koje su svjetskoj muzičkoj javnosti i te kako poznate, pa tako i u ovom 6. albumu nastupaju neki od svjetski poznatih rock muzičara svih vremena – Ronnie Romero (Rainbow), Bobby Rondinelli (Rainbow, Black Sabbath), John Payne (Asia), Todd Sucherman (Styx), Carl Sentance (Nazareth) i Richard Grisman (River Hounds).

Čitajte više