Klanjana dženaza hadži Bahriji Ćoroviću

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Rahmetli hadži Bahrija bio je blagajnik Mešihata i poznati novopazarski mutekija poznat po tome, kako je rekao muftija Dudić, da je i pored životnih iskušenja bio uvijek na strani istine i u pokornosti svome Gospodaru, što je potvrdila i brojnost njegove dženaze.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Juče je u Novom Pazaru nakon džume namaza klanjana dženaza hadži Bahriji Ćoroviću. Dženazi je prisustvovalo veliki broj građana, a namaz je predvodio predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Hadži Bahrija Ćorović na Ahiret je preselio  u 96. godini života. Rahmetli hadži Bahrija bio je blagajnik Mešihata i poznati novopazarski mutekija poznat po tome, kako je rekao muftija Dudić, da je i pored životnih iskušenja bio uvijek na strani istine i u pokornosti svome Gospodaru, što je potvrdila i brojnost njegove dženaze.

Bio je unuk poznatog našeg alima Teufik ef. Imamovića. 1943. ga Njemci deportuju u radni logor u Berlin. Prilikom bombardovanja od strane saveznika biva ranjen.Po dolasku u Novi Pazar partizani ga mobilišu i šalju na bosanski front u završne operacije protiv četnika. Nakon rata ga hapse kao mladog muslimana i šalju na prinudni rad u Aleksinačke rudnike. Težak život, ali se od njega mogla vidjeti i čuti samo lijepa riječ i osmjeh.

Bio je simbol za vakufe, a život svoj posvetio je službi Islamskoj zajednici. I kada se penzionisao, bio je u prvom saffu. Molimo Uzvišenog Gospodara da mu podari Džennet, a porodici sabur.

Čitajte više

U SAD-u je platformski rad zahvatio puno veći broj zanimanja nego u Europi – osim kao vozači taksija, čistači/ce i dostavljači hrane, platformski radnici pružaju i usluge poput brige o djeci i starijima.
Izgubi li Vučić Beograd, onda je stvarno gotov, u tom slučaju tron na dvoru postaje simbol istinski ceremonijalne komedije.
Vreme je da jasno kažemo da se pravo na Medicare mora proširiti na milione starijih radnika kojima je zdravstvena zaštita najpotrebnija.