Japan donira 73.000 eura Gusinju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Vlada Japana obezbijedila je 73 hiljade eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine, saopšteno je iz te Ambasade.
Japan donira 73.000 eura Gusinju_604b7baf00f15.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Vlada Japana obezbijedila je 73 hiljade eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine, saopšteno je iz te Ambasade. Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1999. godine, iznosi preko tri miliona eura.

Ambasador Japana u Crnoj Gori Takahiko Kacumata potpisao je sa predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić ugovor za projekat za osnovne potrebe stanovništva.

“Vlada Japana obezbijedila je 73 hiljade eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine. Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1999. godine, iznosi preko tri miliona eura. Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori tokom istog perioda premašuje 43 miliona”, navodi se u saopštenju.

POPOS grantovi imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

“Vlada Japana obezbjeđuje finansijsku pomoć neophodnu za realizaciju projekata koji će doprinijeti ekonomskom i socijalnom razvoju. Zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana.

Od 1998. godine u Crnoj Gori realizovano je 48 POPOS projekata.

Čitajte više