Japan donira 73.000 eura Gusinju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Vlada Japana obezbijedila je 73 hiljade eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine, saopšteno je iz te Ambasade.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Vlada Japana obezbijedila je 73 hiljade eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine, saopšteno je iz te Ambasade. Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1999. godine, iznosi preko tri miliona eura.

Ambasador Japana u Crnoj Gori Takahiko Kacumata potpisao je sa predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić ugovor za projekat za osnovne potrebe stanovništva.

“Vlada Japana obezbijedila je 73 hiljade eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine. Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1999. godine, iznosi preko tri miliona eura. Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori tokom istog perioda premašuje 43 miliona”, navodi se u saopštenju.

POPOS grantovi imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

“Vlada Japana obezbjeđuje finansijsku pomoć neophodnu za realizaciju projekata koji će doprinijeti ekonomskom i socijalnom razvoju. Zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana.

Od 1998. godine u Crnoj Gori realizovano je 48 POPOS projekata.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.