Sahranjen Rafet Husović

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ambasadorka Turske Songul Ozan pročitala je telegrame saučešešća od državnog vrha Republike Turske među kojima je bila i poruka predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dugogodišnji predsjednik Bošnjačke stranke i doskorašnji potpredsjednik Vlade Rafet Husović sahranjen je danas u Rožajama. Ispratilo ga je više hiljada poštovaoca iz Crne Gore, Turske i regiona. Prisutnima su dijeljene zaštitne maske i upućivani apeli da poštuju fizičku distancu, međutim, organizatori skupa nijesu uspjeli da ograniče broj ljudi koji su došli da se oproste.

Rafet Husović, dugogodišnji potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke od njenog osnivanja sahranjen je danas u Rožajama. Članovi njegove rodbine, prijatelji i poštovaoci, uz prisustvo delegacija iz Turske i cijelog regiona, klanjali su mu dženazu namaz na gradskom trgu.

“Kao predsjednik stranke donosio je krupne i ozbiljne odluke. Znao je, ne milimetarski, nego ‘atomski precizno’ da razdvoji i posloži stvari. Znao je da bude predsjednik i lider svoje stranke, lider svoga naroda, da čuva svoju vjeru, da ne uvrijedi druge narode, da poštuje svoju državu i da ga svi cijene. To je vrlo teško”, kazao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

Ambasadorka Turske Songul Ozan pročitala je telegrame saučešešća od državnog vrha Republike Turske među kojima je bila i poruka predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana.

“Uvjeren sam da će moja braća Bošnjaci, za koje znam da su danas pogođeni gubitkom svojeg vođe, prema kome su osjećali ljubav i poštovanje, u narednom periodu nastaviti da čuvaju jedinstvo i solidarnost, što je njegovo najveće nasljeđe” navodi se telegramu koji je uputio Erdoan.

Telegrami saučešća povodom smrti Husovića pristižu već treći dan sa važnih političko-društvenih adresa kako domaćih i regionalnih tako evropskih i svjetskih. U njima se naglašava doprinos Husovića na polju unapređenja multikulturalnosti i suživota u Crnoj Gori kao i značajno djelovanje na polju afirmacije i očuvanja bošnjačkog identiteta.

Profesor Rafet Husović preminuo je u 57. godini života, nakon kraće bolesti. Povodom njegove smrti u Rožajama je proglašena trodnevna žalost a Dan žalosti je danas na snazi i u Plavu.

Čitajte više