WhatsApp desktop aplikacija dobija pozive

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ideja je pokrenuta još krajem godine za mali broj klijenata, ali je sada proširena na sve korisnike ove aplikacije.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Aplikacija WhatsApp za PC i Mac računare ubuduće će primati glasovne i video pozive, kao i end-to-end šifrovane pozive korisnika WhatsAppa sa ostalih uređaja. Ideja je pokrenuta još krajem godine za mali broj klijenata, ali je sada proširena na sve korisnike ove aplikacije.

Nova funkcija koristi end-to-end enkripciju

Android i iOS sistemi već uveliko u svojoj ponudi imaju mobilne aplikacije koje nude uslude video i glasovnog poziva. Unapređena funkcija WhatsApp aplikacije koja je sada dostupna svim korisnicima učiniće da pozivanje postane još prisutnije na WhatsApp-u. Takođe, povezivanje na desktop garantuje end-to-end enkripciju, tako da WhatsApp i Facebook nemaju uvid u vaše pozive.

Veliki nedostatak je što aplikacija ne nudi mogućnost grupnog poziva, ali je kompanija obećala da će uključiti podršku za navedenu funkciju, iako nije objavila tačan termin. Sve što je potrebno da uradite kako biste  primali pozive jeste da podesite aplikaciju WhatsApp na Mac ili PC računarima. Pre svega je neophodno da koristite WhatsApp na svom mobilnom uređaju, a nakon što instalirate aplikaciju na svom računaru, potrebno je da skenirate QR kod i moći ćete da koristite novu verziju sa svog naloga.

Čitajte više