Na Ahiret preselio Rafet Husović

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kazali su da je Husović dao nemjerljiv doprinos partijskim uspjesima BS, kao i značajnim državnim, istorijskim procesima, te da je svojim bogatim iskustvom znao kako da i u politici prevaziđe naizgled nepremostive razlike.
Na Ahiret preselio Rafet Husović_60482e16b1887.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Doskorašnji predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović, na Ahiret je preselio u 57. godini.
Husović je krajem februara saopštio da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika Bošnjačke stranke, kao i iz političkog života.

Rafet Husović rođen je 2. aprila 1964. godine, u Rožajama, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Prirodno–matematičkom fakultetu u Prištini.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko–muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

“Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka Stranka”, naveli su iz BS.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na partijskom kongresu.

Na II kongresu Bošnjačke stranke 18. juna 2011. ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke.

Obavljao je funkciju ministra bez portfelja u Vladi u periodu od 2009-2012. godine. Nakon parlamentarnih izbora 2012. izabran je za potpredsjednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj.

Na III kongresu Bošnjačke stranke 25. jula 2015. ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke.

Funkciju potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj obavljao je i u periodu 2016-2020.

“Bio je čovjek posebne vrijednosti, čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatstvo koje ga je izdvajalo. Do posljednjeg dana svog života bio je posvećen ideji prosperiteta Bošnjačke stranke, napretka cjelokupnog društva i građanske Crne Gore”, naveli su iz BS.

Kazali su da je Husović dao nemjerljiv doprinos partijskim uspjesima BS, kao i značajnim državnim, istorijskim procesima, te da je svojim bogatim iskustvom znao kako da i u politici prevaziđe naizgled nepremostive razlike.

Dženaza Rafetu Husoviću biće u Rožajama, a iz BS su saopštili da će javnost o datumu dženaze i drugim detaljima biti blagovremeno obaviještena.

Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro djece.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.