Nagli porast novozaraženih, slab odaziv za vakcinaciju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dr. Iković je uputila apel na sve kako da se pridržavaju epidemioloških mjera tako i da je vakcina jedini spas.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Zbog komplikacija izazvanih korona virusom, proteklog dana su na lečenju zadržane 24 osobe, dok je jedan pacijent iz Novog Pazara preminuo. Portparol ZZJZ dr Maida Iković za Sandžak televiziju o najnovijim podacima.

„Ono što zabrinjava jesu vijesti od jutros. Naime, od 142 poslata uzorka u laboratoriju Vatreno oko, ima 61 pozitivan PCR test, od kog su dva ponovljena pozitivna, dva iz Raške i 57 iz Novog Pazara. Veliki je broj pacijenata na bolničkom liječenju – oko 140. Veliki je i broj pregleda u kovid ambulanti – između 150 i 170. A svakodnevno ima i smrtnih slučajeva“.

U Domu zdravlja urađene su 104 laboratorijske analize, 86 RTG snimaka pluća i 66 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 30 pozitivnih. Hospitalizovano je 14 osoba iz Novog Pazara, šest iz Raške, tri iz Sjenice i jedna iz Beograda, a sa lečenja je otpušten 21 pacijent.
Od ukupno 137 pacijenata koji se nalaze na lečenju u novopazarakim Covid bolnicama, šest je na respiratorima, a dva na kiseoničkoj potpori.

Dr. Iković je uputila apel na sve kako da se pridržavaju epidemioloških mjera tako i da je vakcina jedini spas.

Očigledno smo zaboravili jun i jul. Zaboravili i maske i distancu. Ne znamo šta je razlog, samo živimo u nadi da će svaki dan biti sve više ljudi koji će se vakcinisati, istakla je dr Maida Iković.

Čitajte više

Sećamo se izjava prethodnog patrijarha Irineja o Kosovu kao zemlji koja je „natopljena našom krvlju“, te da stoga „ne mogu oni njome vladati“ ili o načelu da „ono što je silom oteto, silom se i vraća“.
Razgovaralo se o tome u kojoj meri vlast promoviše govor mržnje, kako se taj govor odomaćio u Skupštini Srbije, pa se poslanici takmiče ko će izreći više uvreda na račun opozicije i kritičara vlasti, kakav je uloga tabloida i desničarskih portala u širenju govora mržnje...
Srce mi je slomljeno, misli Nel. Ali u našoj porodici ne kažemo: „Srce mi je slomljeno“. Mi kažemo: „Ima li keksa?“ Mora se jesti. Mora se mrdati. Mora se misliti na nešto drugo.