Objavljen prvi solo album Adisa Sirbubala

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pet kompozicija snimljeno je 1. novembra prošle godine na premijernom klavirskom solo koncertu u sarajevskoj Vijećnici, u okviru programa Sevdah na distanci kojim je otvoren prošlogodišnji 24. Jazz Fest Sarajevo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Objavljen je prvi solo album bosanskohercegovačkog pijaniste Adisa Sirbubala. Pet kompozicija snimljeno je 1. novembra prošle godine na premijernom klavirskom solo koncertu u sarajevskoj Vijećnici, u okviru programa Sevdah na distanci kojim je otvoren prošlogodišnji 24. Jazz Fest Sarajevo. Repertoar čine tradicionalne i autorske kompozicije: Kiša bi pala, Sarajevske kajde, Bistre vode, Kad se jangin iz sokaka pomolim, Mislio sam svaki dan.

– Radujem se da je moja solo premijera objavljena kao album i da je dostupna na svim digitalnim platformama. Nadam se da će moja muzika doći do šire publike i unaprijed se radujem budućim koncertima i susretu s publikom, rekao je Adis Sirbubalo.

Album je za izdavačku kuću Gramofon producirao Edin Zubčević. Snimatelj tona je bio Eric Bajramović, a miks i mastering je radio Johannes Wohlleben u Bauer Studios, Ludwigsburg.

Adis Sirbubalo je rođen u Foči, školovao se u Sarajevu i Chicagu gdje je završio muzički koledž Columbia. U Americi je sarađivao sa muzičarima kao što su Eddie Gomez, Christian McBride i Chuchito Valdes. Jedan je od osnivača ansambla Halka, aktivni je član grupe Zoster, a kao multiinstrumentalista i aranžer sarađuje sa Dinom Merlinom. Živi i radi u Sarajevu, kao muzičar, aranžer i kompozitor, piše i muziku za film i TV. Prvi solo album Adisa Sirbubala objavljen je prvog marta, a dostupan je na streaming platformama i servisima.

 

Čitajte više