Medresa Gazi Isa-beg dodijelila nagrade najboljim učenicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Muslimanu i muslimanki, prema riječima sandžačkog muftije ne priliči da budu prosječni već najbolji.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Od odabranih odabrani, njih 46 učenika svih razreda u muškoj i ženskoj Medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru sa svim odjeljenjima nagrađeni su za odličan uspijeh 5.0 i bez ijednog izostanka. Muslimanu i muslimanki, prema riječima sandžačkog muftije ne priliči da budu prosječni već najbolji.

– Allah dž.š. voli kada neko od vas nešto radi da ga dovede do perfektnosti. To je naš moto u životu, radu, djelovanju, a vi ste učenici i učenice koji ste u duhu ovih poruka pokazali dosad kako se znanje stiče, hfz. Abdurahman ef. Kujević sandžački muftija i predsjednik Uprave Medrese.

– Znam kakvi su kriteriji i standardi u Medresi, inače najelitnijoj školi. Ni primać se ne može nijedna druga škola s onim što nudi naša Medresa. Podjednako i odgojnu i obrazovnu dimenziju njeguje. Znam da su standardi vrlo visoki i zato je ovo od posebnog značaja, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji.

Superodlikaši se ne zadovoljavaju prosječnim ili ispod prosjeka.

–  Postavio sam domaći zadatak ostalim učenicima Medrese, kaže Ilhan Suvodolac.

– Ovo mi je četvrti put da primam nagradu za skroz odličan uspijeh i ta prva nagrada mi je dala motivaciju za dalje učenje, poručuje Sumeja Destanović.

– Mi smo učenici koji smo krenuli putem stjecanja znanja onako kako je Uzvišeni Allah dž.š. tražio od nas, da učimo u njegovo ime. Medresa je tu svakako da nam da podstrek da koračamo tim putem, ističe Belkisa Mekić.

– Allah dž.š. je tu i pomaže nam uvijek čak i kada smo najslabiji jer svoje najodabranije robove iskušava i daje im snagu da opstaju i dalje napreduju, navodi Sumeja Hajrović.

Mnogi od učenika sve od sebe daju i u vannastavnim aktivnostima, ističu profesori.

– Ona se ne zadovoljavaju samo redovnom nastavom već zadaju i veće ciljeve koje uspješno završavaju. Mnogi od njih su na putu da završe hifz da nauče učiti Kur’an, kaže prof. Šemsa Plojović.

– Djeca koja su pokazala drugima da je veliki uspijeh to što su danas ovdje i to što su najbolji i zasigurno će biti primjer i motivirati druge učenike da mogu biti najbolji i da to nije nemoguće, rekla je prof. Ajsela Ćosović.

– Dodjela nagrada učenicima i učenicama naš je podstrek ostalima da budu kao oni i molim Allaha dž.š. da im da svaki uspijeh i dobro u daljem životu i da drugima budu pravi primjer, ističe mr. Muhedin Latifović.

Čitajte više