“Ponovo fašistički grafiti u Beranama”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Fatić ističe da će učiniti sve da se zaustavi fašizaciju Berana.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Fašističke poruke i grafiti osvanuli su jutros na zidovima mjesnog doma u beranskom prigradskom naselju Lužac, rekao je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berane Bogdan Fatić.

“Ovo je nastavak ispisivanja fašističkih parola u Beranama kako bi se zastrašili svi oni kojima je antifašizam u srcu i ljubav prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori”, rekao je Fatić.

OO DPS Berane, kako navodi, najoštrije osuđuje autore ovih nedjela i istovremeno poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i konačno privedu zakonu sve one koji na ovaj, i svaki drugi, način šire ideje fašizma.

“Učestalost ovih poruka nas jako zabrinjava u vremenu kada su nam mir, multinacionalni i multivjerski sklad i tolerancija najveće bogatstvo u Beranama i Crnoj Gori”, dodaje Fatić.

Fatić ističe da će učiniti sve da se zaustavi fašizaciju Berana.

“Ovaj grad ćemo vratimo na pravi put, na put kojim su ga svojim životima usmjerili naši preci, a to je put zajedništva, tolerancije i antifašizma. Očigledno je da nas retrogradne snage opominju da borba protiv fašizma nije završena. Vrijeme je da se fašizam konačno porazi”, rekao je Fatić.

Podrška svim pojedincima i snagama koje, kako navodi, doprinose očuvanju mira i bore se protiv fašizacije društva.

Čitajte više