Facebook razvija alate za borbu protiv eksploatacije dece

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kompanija već dugo koristi različite sisteme za otkrivanje da bi iskorenila sadržaj koji iskorišćava decu i pronašla potencijalno neprimerene radnje sa decom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Facebook je objavio da testira više alata kako bi pomogao društvenoj mreži da spreči ljude da dele sadržaj koji eksploatiše decu. Jedna je iskačuća poruka koju planira da prikaže u Facebook aplikacijama ljudima koji koriste termine za pretragu povezane sa istraživanjem deteta. Detaljno će se objasniti posledice gledanja takvog sadržaja i pružiće informacije o tome kako da se dobije pomoć od organizacija za preusmeravanje prestupnika.

Ažurirane smernice za bezbednost dece

Druga mera usredsređena je na „ne-zlonamerno deljenje“ virusnog, meme dečjeg eksploatatorskog sadržaja. Ljudi koji dele taj materijal videće sigurnosno upozorenje o šteti koju objava može naneti. Upozorenje uključuje poruku da sadržaj krši Facebook pravila zajedno sa pravnim posledicama deljenja takvog materijala. Facebook će ukloniti sadržaj i prijaviti ga Nacionalnom centru za nestalu i zlostavljanu decu, i obrisati naloge koji promovišu takav materijal.

Facebook je na drugim mestima ažurirao svoje smernice za bezbednost dece.  Pored toga, kompanija je ažurirala svoj meni za izveštavanje u više oblasti Facebook-a i Instagrama. Korisnici mogu da izaberu opciju pod nazivom „uključuje dete“ u odeljku Golotinja i seksualne aktivnosti. Facebook kaže da će materijal prijavljen na ovaj način imati prioritet za svoje recenzente sadržaja.

Takođe je usvojio Google-ov API za bezbednost sadržaja da bi otkrio kada postovi mogu sadržati eksploataciju dece i dao im prioritet za recenzente. Kompanija već dugo koristi različite sisteme za otkrivanje da bi iskorenila sadržaj koji iskorišćava decu i pronašla potencijalno neprimerene radnje sa decom.

Čitajte više