U Beranama sve spremno za vakcinaciju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U Beranama epidemiološka situacija je pod kontrolom, a broj novooboljelih opada, saopšteno je na drugoj sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje tog grada.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

U Beranama epidemiološka situacija je pod kontrolom, a broj novooboljelih opada, saopšteno je na drugoj sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje tog grada. Naglašeno je da je Dom zdravlja pripremio sve neophodne uslove, kao i posebne prostorije za početak vakcinacije.

“Inspekcijske službe i predstavnici Centra bezbjednosti Berane iznijeli su podatke o aktivnostima koje su sprovedene prethodne nedjelje, i  naveli da će narednih dana kontrole biti dodatno pojačane”, navode u saopštenju.

Od strane zdravstvenih radnika apeluje se na sve građane da poštuju mjere i nose zaštitne maske i tim pokažu odgovornost prema sebi i drugima, i naglašavaju da sada treba svi da pokažemo odgovornost kada je počela vakcinacija jer samo tako možemo prevazići ovu situaciju.

“Dom zdravlja Berane „Dr Nika Labović“ pripremio je sve neophodne uslove, kao i posebne prostorije za početak vakcinacije”, zaključuju u sapštenju.

Čitajte više

Sećamo se izjava prethodnog patrijarha Irineja o Kosovu kao zemlji koja je „natopljena našom krvlju“, te da stoga „ne mogu oni njome vladati“ ili o načelu da „ono što je silom oteto, silom se i vraća“.
Razgovaralo se o tome u kojoj meri vlast promoviše govor mržnje, kako se taj govor odomaćio u Skupštini Srbije, pa se poslanici takmiče ko će izreći više uvreda na račun opozicije i kritičara vlasti, kakav je uloga tabloida i desničarskih portala u širenju govora mržnje...
Srce mi je slomljeno, misli Nel. Ali u našoj porodici ne kažemo: „Srce mi je slomljeno“. Mi kažemo: „Ima li keksa?“ Mora se jesti. Mora se mrdati. Mora se misliti na nešto drugo.