Sve što se obećavalo građanima unazad 30 godina samo je prosta neistina

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ogromne probleme pravi i fekalna kanalizacija koja izvire iz šahtova.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dva potoka u naselju Šutenovac u Novom Pazaru skupljaju vodu s uzvišenja u naselju i potom prave ogromne probleme mještanima. Problem koji se godinama povlači a Grad Novi Pazar ne nalazi rješenje mada postoje prijedlozi.

-Mi kao predstavnici SPP-a, odbornici u Skupštini Grada zajedno s mještanima borite ćemo se da se problem riješi. Nažalost, do danas nije bilo sluha u lokalnoj samoupravi. Nikada nisu vodili računa o interesima građana. Sve što se obećavalo građanima unazad 30 godina samo je prosta neistina, kaže dr. Ferid Bulić odbornik SPP u Skupštini Grada Novog Pazara.

I najmanja kiša poplavi više od 50 kuća

– Ogromne probleme pravi i fekalna kanalizacija koja izvire iz šahtova. Očekujemo da lokalna samouprava ima snage prema nama, uvaži nas kao građane i da shvate da treba i mi da živimo.

Mještani su sami pokušavali, kupovinom cijevi, dovesti potok u nekakav red što je, i sami kažu, bilo nemoguće. Mnogo problema, bez rješenja.

Čitajte više

Sećamo se izjava prethodnog patrijarha Irineja o Kosovu kao zemlji koja je „natopljena našom krvlju“, te da stoga „ne mogu oni njome vladati“ ili o načelu da „ono što je silom oteto, silom se i vraća“.
Razgovaralo se o tome u kojoj meri vlast promoviše govor mržnje, kako se taj govor odomaćio u Skupštini Srbije, pa se poslanici takmiče ko će izreći više uvreda na račun opozicije i kritičara vlasti, kakav je uloga tabloida i desničarskih portala u širenju govora mržnje...
Srce mi je slomljeno, misli Nel. Ali u našoj porodici ne kažemo: „Srce mi je slomljeno“. Mi kažemo: „Ima li keksa?“ Mora se jesti. Mora se mrdati. Mora se misliti na nešto drugo.