Za 30 godna vlast u Novom pazaru nikada nije razmatrala problem puta koji spaja gornji i donji Šutenovac

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kad imate neodgovornu vlast imate ovakav put, kaže dr. Ferid Bulić odbornik SPP-a u Skupštini Grada Novog Pazara.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Put koji spaja gornji i donji Šutenovac hronični je problem za sve stanovnike. Ovaj put je nemoguće preskočiti ni zaobići a katastrofalan je pogotovo kad padnu kiše.

–Nažalost, lokalna samouprava za trideset godina nikada nije uzela ovaj put u razmatranje. Borit ćemo se da bude asfaltiran, uradi potrebna infrastruktura. Kad imate neodgovornu vlast imate ovakav put, kaže dr. Ferid Bulić odbornik SPP-a u Skupštini Grada Novog Pazara.

Situacija je katastrofalna, ističe mještanin Sead Zilkić.

-Iako je prošle godine postojala mogućnost da se riješi problem ništa se nije desilo. Gazimo blato, a trebalo bi da budemo kao i u gradu.

Problem koji traje trideset godina jedan je od problema u naselju Šutenovac. Najveći je svakako problem izgradnje osnovne škole. Dodatno opterećenje na koje se niko ne osvrće je potok koji se izliva čak i u kuće pa i kad su manje padavine.

Čitajte više

Sećamo se izjava prethodnog patrijarha Irineja o Kosovu kao zemlji koja je „natopljena našom krvlju“, te da stoga „ne mogu oni njome vladati“ ili o načelu da „ono što je silom oteto, silom se i vraća“.
Razgovaralo se o tome u kojoj meri vlast promoviše govor mržnje, kako se taj govor odomaćio u Skupštini Srbije, pa se poslanici takmiče ko će izreći više uvreda na račun opozicije i kritičara vlasti, kakav je uloga tabloida i desničarskih portala u širenju govora mržnje...
Srce mi je slomljeno, misli Nel. Ali u našoj porodici ne kažemo: „Srce mi je slomljeno“. Mi kažemo: „Ima li keksa?“ Mora se jesti. Mora se mrdati. Mora se misliti na nešto drugo.