Počinje sanacija nesanitarne deponije Stanjevine

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Samir Tandir osvrnuo se na segment ozelenjavanja javnog sektora, elektro mreže ali i na rješavanje višegodišnjeg problema deponije u Prijepolju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Predsjednik poslaničke grupe Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije, narodni poslanik Samir Tandir je tokom današnjeg obraćanja u skupštini R. Srbije istakao da će SPP podržati zakone o porijeklu imovine, kao i o zajmovima posebno ako idu u investicije. Osvrnuo se na segment ozelenjavanja javnog sektora, elektro mreže ali i na rješavanje višegodišnjeg problema deponije u Prijepolju.

– Jako važan segment obzirom da dolazim iz kraja Sandžaka, Novi Pazar je vrlo često na ljestvicama zagađenosti. Smatram da u toj borbi moramo da budemo mnogo efikasniji. Što se tiče elektro mreže Srbije, i visokonaponska i niskonaponska mreža moraju da se mijenjaju. Svjedoci smo ove zime da veliki broj sela u Prijepoljskom, Novo Varoškom kraju, Sjenica, Tutin i Pešter nisu imali redovno snabdijevanje električnom energijom i da su poljoprivredna gazdinstva i sve ono što oni rade na tim svojim gazdinstvima, naši farmeri su bili ugroženi. Da se to više ne bi dešavalo, ovaj zajam nam je svakako neophodan. Hoću da iskoristim ovu priliku jer smo vrlo često u Parlamentu govorili o Prijepolju i problemu nesanitarne deponije Stanjevine. Danas u Opštini Prijepolje potpisan je ugovor o sanaciji te nesanitarne deponije i to je veliki dan za tu opštinu, iz koje i ja dolazim. Hvala predsjedniku države, hvala predsjednici Vlade R. Srbije, hvala resornoj ministrici Ireni Vujović, hvala opštinskom rukovodstvu i predsjedniku opštine Babiću, što smo dočekali veliki dan. Istakao bih i kolegu iz Prijepolja Krstu Janjuševića koji je dao svoj ogroman doprinos.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.