Počinje sanacija nesanitarne deponije Stanjevine

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Samir Tandir osvrnuo se na segment ozelenjavanja javnog sektora, elektro mreže ali i na rješavanje višegodišnjeg problema deponije u Prijepolju.
Tandir: Počinje sanacija nesanitarne deponije Stanjevine_6035b922594eb.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik poslaničke grupe Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije, narodni poslanik Samir Tandir je tokom današnjeg obraćanja u skupštini R. Srbije istakao da će SPP podržati zakone o porijeklu imovine, kao i o zajmovima posebno ako idu u investicije. Osvrnuo se na segment ozelenjavanja javnog sektora, elektro mreže ali i na rješavanje višegodišnjeg problema deponije u Prijepolju.

– Jako važan segment obzirom da dolazim iz kraja Sandžaka, Novi Pazar je vrlo često na ljestvicama zagađenosti. Smatram da u toj borbi moramo da budemo mnogo efikasniji. Što se tiče elektro mreže Srbije, i visokonaponska i niskonaponska mreža moraju da se mijenjaju. Svjedoci smo ove zime da veliki broj sela u Prijepoljskom, Novo Varoškom kraju, Sjenica, Tutin i Pešter nisu imali redovno snabdijevanje električnom energijom i da su poljoprivredna gazdinstva i sve ono što oni rade na tim svojim gazdinstvima, naši farmeri su bili ugroženi. Da se to više ne bi dešavalo, ovaj zajam nam je svakako neophodan. Hoću da iskoristim ovu priliku jer smo vrlo često u Parlamentu govorili o Prijepolju i problemu nesanitarne deponije Stanjevine. Danas u Opštini Prijepolje potpisan je ugovor o sanaciji te nesanitarne deponije i to je veliki dan za tu opštinu, iz koje i ja dolazim. Hvala predsjedniku države, hvala predsjednici Vlade R. Srbije, hvala resornoj ministrici Ireni Vujović, hvala opštinskom rukovodstvu i predsjedniku opštine Babiću, što smo dočekali veliki dan. Istakao bih i kolegu iz Prijepolja Krstu Janjuševića koji je dao svoj ogroman doprinos.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.