Škola Kur'ana Časnog u džamiji Ebu Hanife u Sjenici organizovala seminar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sjenica pored prirodnih ljepota, postaje poznata i po želji vjernica da čuju lijepu riječ iz usta mualima.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Sjenica pored prirodnih ljepota, postaje poznata i po želji vjernica da čuju lijepu riječ iz usta mualima. U nedjelju 21. februara 2021. godine, u džamiji Ebu Hanife, Škola Kur'ana Časnog je organizovala seminar – tribinu.

Skupu se uvodnim izlaganjem obratila moderator tribine prof. Mejra Vejsilović Destanović.Predavanja su održale Meliha Preljević, master islamskih nauka na temu: “Djela koja vode u Džennet” i hafiza prof. Šemsa Dacić Saračević na temu: “A Allahovo zadovoljstvo od svega toga je veće”.

Kroz pitanja i diskusiju o navedenim temama, okončana je ova, po riječima prisutnih veomao posebna i poučna tribina koja će im poslužiti kao stimulans za daljnji rad.

Čitajte više

Sećamo se izjava prethodnog patrijarha Irineja o Kosovu kao zemlji koja je „natopljena našom krvlju“, te da stoga „ne mogu oni njome vladati“ ili o načelu da „ono što je silom oteto, silom se i vraća“.
Razgovaralo se o tome u kojoj meri vlast promoviše govor mržnje, kako se taj govor odomaćio u Skupštini Srbije, pa se poslanici takmiče ko će izreći više uvreda na račun opozicije i kritičara vlasti, kakav je uloga tabloida i desničarskih portala u širenju govora mržnje...
Srce mi je slomljeno, misli Nel. Ali u našoj porodici ne kažemo: „Srce mi je slomljeno“. Mi kažemo: „Ima li keksa?“ Mora se jesti. Mora se mrdati. Mora se misliti na nešto drugo.