Prosvjetari traže besplatne udžbenike za đake

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Predsjednik Asocijacije prosvjetara Sandžaka Bahrija Sijarić zatražio je od Grada Novog Pazara da učenicima obezbijedi besplatne učenike.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Predsjednik Asocijacije prosvjetara Sandžaka Bahrija Sijarić zatražio je od Grada Novog Pazara da učenicima obezbijedi besplatne učenike. Sijarić je kazao da su pojedini gradovi već otpočeli sa ovim projektom.

– Poštovani predstavnici vlasti u Novom Pazaru, svjedoci smo da je moguće obijezbediti kvalitetno i besplatno obrazovanje za naše mališane. Pozitivna vijest da je to upravo učinio grad Beograd odjeknula je čirom Srbije i ovim je upravo predstavljen primjer i model kako trebaju ostali gradovi da to isto urade. Pošto stalno slušamo kako grad Novi Pazar obrazovanje stavlja kao prioritet, evo vam šansa da sa riječi pređete na djela. Na školama je da odaberu kvalitetne udžbenike, a na vama je da to realizujete.Ova moja molba i smjernica prema vama je dobronamjerna u cilju bolje budućnosti naše djece, kazao je Sijarić.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.